12.02.2017 21:34

Ulbrokas florbolisti uzvar līderu duelī, "buldodzes" vinnē Ķekavas derbijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas florbolisti uzvar līderu duelī, "buldodzes" vinnē Ķekavas derbijā "Triobet"/Ulbroka

Latvijas florbola virslīgas turnīra tabulas līderu savstarpējā spēlē "Triobet/Ulbroka" komanda svētdien viesos papildlaikā pārspēja "Lielvārde/FatPipe" vienību un pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem palielināja vēl par vienu punktu.

Lielvārdē notikušajā spēlē ulbrokieši bija gan vadībā (1:0, 2:1, 4:3, 5:4), gan zaudētājos (2:3), tomēr ar 60 minūtēm uzvarētāju noskaidrošanai bija par maz. Pagarinājumā viesi ieguva skaitlisko vairākumu, ko nevilcinājās izmantot – 6:5. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Kārlis Bulāns un Artūrs Jurševskis, kurā kontā arī uzvaru nesošais metiens.

Dienu iepriekš "Triobet/Ulbrokas" florbolisti viesos tikās ar "Rockets" komandu, jau pirmajā trešdaļā iemeta sešus vārtus pēc kārtas un beigās svinēja uzvaru 13:7. Pa diviem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei savāca Kaspars Šķēls, Kristers Eglītis un Niks Ķuzulis.

Divus mačus nedēļas nogalē aizvadīja arī "Ķekavas" florbolisti. Sestdien viesos viņi sīvā cīņā uzvarēja florbola klubu "Bauska" 7:6 (Klāvam Jansonam 3+0, Aivim Barkovskim 2+0). Bet svētdien savās mājās pret Kocēnu "Rubeni" atspēlēja četru vārtu deficītu, tomēr pēdējās trijās minūtēs ielaida divus golus un zaudēja 6:8 (Matīsam Jansonam un Evertam Emīlam Gertsonam pa 2+0).

"Elvi" līgas turnīra tabulas līderiem "Triobet/Ulbroka" florbolistiem nu ir 51 punkts 21 spēlē, un kārtu pirms pamatturnīra beigām viņi Lielvārdes komandu apsteidz par trim punktiem. Desmitajā vietā esošajai "Ķekavai" vēl atlikušas divas spēles un teorētiskas izredzes iekļūt starp astoņiem izslēgšanas turnīra dalībniekiem – no astotajā pozīcijā esošā florbola kluba "Kurši" ķekavieši atpaliek par četriem punktiem.


Svētdien trešo reizi sezonā nūjas krustoja novadnieces – FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs". Spēles gaitā veiksmes brīži bija gan vienai, gan otrai komandai, tomēr beigās sekmīgākas izrādījās "buldodzes". Nieka divas sekundes līdz pamatlaika beigām viņas panāca izlīdzinājumu, bet papildlaika trešajā minūtē guva uzvaras vārtus – 8:7. Abos gadījumos ar precīzu metienu izcēlās Līga Vancāne, kura, tāpat kā Inga Ametere, nopelnīja piecus rezultativitātes punktus (3+2). FK "Ķekava" labā pa diviem vārtiem guva Elīna Drēziņa un Dina Štāle.

Sestdien "Ķekavas Bulldogs" florbolistes punktu summu palielināja vēl par trim. Spēlē pret "Rīgas lauvām" otrā perioda beigās ķekavietes vēl bija zaudētājās 4:6, bet beigās triumfēja 9:6. Arī šinī spēlē rezultatīvākās bija Inga Ametere (4+1) un Līga Vancāne (1+3).

Dāmu virslīgas turnīrā pēc punktiem "buldodzes" panākušas ceturtajā vietā esošo FK "Ķekava" (abām pa 16 p.), tiesa, viņas aizvadījušas divas spēles vairāk par novadniecēm. Līdere ar 31 punktu ir Kocēnu "Rubene".

Vēl Latvijas pirmās līgas turnīrā "RSU/Babīte" Spuņciemā ar 3:2 pārspēja "Rubene-1" vienību un trīs spēles līdz pamatturnīra beigām nostiprinājās tabulas otrajā vietā. Savukārt otrajā līgā Centra grupas vicelīderi "Ķekavas Bulldogs-2" vīri bez ierunām piekāpās Grobiņas novada klubam "Leģions" – 5:13. Ķekavieši un arī Inčukalna "Coyote" turpina cīņu par vietu starp četriem labākajiem klubiem un ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru.