12.02.2017 19:15

Stopiņu handbola klubi turpina uzvaru, salaspilieši – zaudējumu sērijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbola klubi turpina uzvaru, salaspilieši – zaudējumu sērijas Latvijas Handbola federācija

Latvijas dāmu handbola čempionātā svētdien trešo reizi savā starpā tikās abi Pierīgas klubi – Stopiņu novada handbola komanda un Salaspils sporta skola. Turnīra līderes stopiņietes svinēja 12. uzvaru no vietas un sagādāja salaspilietēm sesto zaudējumu pēc kārtas.

Pirmā puslaika vidū Stopiņu handbolistes, gūstot sešus vārtus pēc kārtas, panāca 11:5 savā labā un ar "plus seši" arī pabeidza pirmo puslaiku (16:10). Pēc pārtraukuma viņu pārsvars vienubrīd sasniedza desmit vārtus (24:14), bet, spēlei beidzoties, rezultāts bija 34:27 Stopiņu komandas labā.

Uzvarētājām Ivita Asare guva 10, Elza Seržante 7 un Lana Nikolajeva 6 vārtus, Salaspils vienības rindās Renāte Salmane izcēlās ar 11 precīziem metieniem un Inese Umjarova ar sešiem.

Dienu iepriekš ar līdzīgām sekmēm Pierīgas komandas aizvadīja vēl pa vienai spēlei. Stopiņu NHK ar 35:17 pārliecinoši pieveica Jēkabpils sporta skolu (Elza Seržante un Daina Sergejeva pa 8), bet Salaspils sporta skola divu pastarīšu spēlē ar 24:35 zaudēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai (Renāte Salmane 9, Dace Potapova 6).

Dāmu čempionāta turnīra tabulā piecas kārtas līdz beigām Stopiņu NHK saglabā pārliecinošu pirmo vietu (29 punkti 15 spēlēs) un jau garantējusi vietu pusfinālā, ko automātiski nopelna pirmo divu vietu ieguvējas. Savukārt Salaspils sporta skola ir priekšpēdējā piektajā vietā un LSPA vienību apsteidz vairs tikai, ņemot vērā gūto un zaudēto vārtu attiecību (abām komandām pa četriem punktiem). 3.-6. vietu ieguvējas aizvadīs ceturtdaļfināla spēles.


Diezgan līdzīga aina vērojama arī Latvijas pirmās līgas turnīrā vīriem. Ulbrokas sporta kluba handbolisti šonedēļ ar 29:20 Murjāņos uzvarēja MSĢ/Latvijas jauniešu izlasi (Andris Lazda 10, Raivis Pētersons 5), panākumu sēriju pagarināja līdz sešām spēlēm un tabulā ar 14 punktiem 12 mačos ieņem trešo vietu.

Turpretī Salaspils "Mērnieks ZM" brīvdienas piedzīvoja divus kārtējos zaudējumus – 20:30 pret "RTU-seniors" komandu (Žanis Malahovs 9, Nils Remess 5) un 24:41 pret "Dobele/Tērvete" vienību (Žanis Malahovs 6, Eduards Malahovs 5). Kopš uzvaras sezonas pirmajā spēlē salaspilieši piedzīvojuši 11 neveiksmes pēc kārtas un ar diviem punktiem ir pārliecinoši pēdējā devītajā vietā.