07.02.2017 14:50

Pierīgas jātniekiem panākumi Latvijas ziemas čempionāta pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jātniekiem panākumi Latvijas ziemas čempionāta pirmajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Vairāku Pierīgas novadu jāšanas sporta klubu pārstāvji izcīnījuši godalgotas vietas nedēļas nogalē sporta centrā "Kleisti" notikušajās Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensībās šķēršļu pārvarēšanā.

Galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem pieaugušajiem pamatdistanci bez kļūdām izdevās veikt sešiem pāriem. Pārlēkšanā sekmīgākais izrādījās Sergejs Šakurovs ar Arbatu no Rīgas jātnieku kluba, bet aiz viņa ierindojās Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis ar Berlini (jāšanas sporta klubs "Sport de Lux") un Aigars Bregže ar Val di Sole no Mārupes novada z/s "Lielceri".

Maršrutā junioriem un jaunajiem jātniekiem (115/120 cm) par uzvarētāju kļuva ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari no JSK "Mežstrazdiņi", bet maršrutā ar 90 cm augstiem šķēršļiem pirmo vietu ieguva Anna Ane ar Alderu no Carnikavas novada jāšanas kluba "Erceni".

Divas uzvaras guva cita JSK "Mežstrazdiņi" pārstāve, 13 gadus vecā garkalniete Laura Luīze Leinerte. Vispirms viņa kopā ar zirgu Passo uzvarēja bērnu sacensībās ar šķēršļiem 105 cm augstumā, bet pēc tam vinnēja arī pirmā posma pēdējā maršruta (110 cm) pārlēkšanā, apsteidzot gan tikpat jaunās Adriānu Annu Arāju ar Conterina no Babītes novada kluba "Sport de Lux" un Annu Anniju Alsiņu ar Krīgeru no Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi", gan daudz pieredzējušāko Ģirtu Brici ar Champion Choise.

Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības konkūrā paredzētas 18. un 19. februārī, bet jau šīs nedēļas nogalē "Kleistos" risināsies sacensības iejādē un paralimpiskajā iejādē.