06.02.2017 22:18

Carnikavas basketbolistiem "aukstas" rokas – zaudējums un sezonas antirekords

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas basketbolistiem "aukstas" rokas – zaudējums un sezonas antirekords arhīvs

Realizējuši tikai 24 procentus metienu no spēles, Carnikavas komandas basketbolisti pirmdien savās mājās piedzīvoja zaudējumu Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas spēlē pret rangā krietni zemāk esošo basketbola klubu "Jaunpils".

Neko labu carnikaviešiem nesolīja jau pats spēles sākums – 5:14 pēc pirmās ceturtdaļas. Spēles otrā posma pirmajās divās minūtēs gandrīz visu zaudēto izdevās atgūt (13:14) un puslaika pēdējā minūtē, spītējot ļoti zemajai precizitātei, beidzot arī izvirzīties vadībā – 22:21.

Taču drīz vien pēc spēles atsākšanās carnikavieši atkal nonāca zaudētājos, un Jaunpils basketbolisti sasniedza septiņu punktu starpību (35:28). Spēles turpinājumā viesu pārsvars turējās 5–9 punktu robežās, un, lai atspēlētos, ar pamatlaika pēdējās piecās minūtēs gūtajiem pieciem punktiem mājiniekiem bija daudz par maz – 46:54. Carnikavas komandas rindās vienīgais desmit punktu robežu pārsniedza Edmunds Tukišs (12), Edgars Vecums guva deviņus punktus.

Visā spēlē carnikavieši realizēja tikai 14 no 58 metieniem, tajā skaitā 6 no 33 trīspunktniekiem. Līdzšinējais viņu sezonas rezultativitātes antirekords bija 58 punkti, nu tas ar uzviju tika pārspēts.

Pēc LBL3 otrā posma bilances – septiņas uzvaras un trīs zaudējumi – Carnikavas komanda zaudējusi līderpozīcijas, ko nu pārņēmuši "Valmiera Glass/ViA-2" basketbolisti (6-2). BK "Jaunpils" pirmdienas uzvara Carnikavā bija piektā desmit mačos.