06.02.2017 12:39

Siguldas badmintonistiem trīs Latvijas čempionu tituli

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dāmu dubultspēļu turnīrā par Latvijas čempionēm kļuva Siguldas badmintona kluba pārstāves Monika Radovska un Jekaterina Romanova Dāmu dubultspēļu turnīrā par Latvijas čempionēm kļuva Siguldas badmintona kluba pārstāves Monika Radovska un Jekaterina Romanova Siguldas badmintona klubs

Nedēļas nogalē Talsos norisinājās Latvijas badmintona čempionāts, kurā tika noskaidroti medaļu laureāti gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīros. Trijās no piecām sacensībām čempionu titulus ieguva Siguldas badmintona kluba spēlētāji.

Par čempionāta veiksmīgāko dalībnieci kļuva Monika Radovska, kura izcīnīja divas zelta un vienu sudraba medaļu. Vienspēļu turnīra pusfinālā viņa ar 21:18, 21:18 uzvarēja citu Siguldas badmintona kluba pārstāvi Jekaterinu Romanovu, bet finālā ar 21:18, 21:7 valmierieti Unu Bergu. Spēlē par trešo vietu J. Romanova piekāpās rīdziniecei Ievai Popei 15:21, 13:21 un ieņēma ceturto vietu, bet piektā bija vēl viena siguldiete Liāna Lenceviča.

Dāmu dubultspēļu turnīrā Radovska un Romanova apvienoja spēkus un kļuva par Latvijas čempionēm, finālā pārspējot Ievu Popi un Annu Pumpuri no Rīgas 21:10, 21:17. Bronzas medaļu ieguva Liāna Lenceviča pārī ar Unu Bergu.

Savukārt jaukto dubultspēļu turnīrā M. Radovskai trešo zelta medaļu un absolūtās čempiones titulu "atņēma" novadnieki Guntis Lavrinovičs un Jekaterina Romanova, kuri viņu un Kristapu Kalniņu pārspēja sīvā triju setu cīņā 21:16, 16:21, 21:14.

Kristaps Kalniņš no Siguldas badmintona kluba kļuva par Latvijas vicečempionu vienspēlēs. Pusfinālā viņš dramatiskā galotnē ar 16:21, 21:19, 22:20 pārspēja Andi Bērziņu no Valmieras, un finālā pret rīdzinieku Niku Podosinoviku spēka nepietika – 7:21, 5:21.

Sudrabs siguldiešiem arī vīru dubultspēļu turnīrā, kura finālā pieredzējušie Guntis Lavrinovičs un Kārliss Vidass piekāpās Nikam Podosinovikam un Reinim Šeferam 21:14, 13:21, 19:21. Savukārt par bronzas laureātu kļuva vēl viens Siguldas duets Didzis Gureckis un Kristaps Kalniņš, kas pusfinālā zaudēja nākamajiem čempioniem, bet spēlē par trešo vietu pārspēja Reini Kraukli un Olafu Šulcu no Rīgas.

Latvijas čempionāts Talsos pulcēja 90 Latvijas spēcīgākos badmintona spēlētājus no Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Ozolniekiem, Baložiem, Salaspils, Siguldas, Cēsim, Valmieras, Valkas, Rīgas un Talsiem.