05.02.2017 21:05

Latvijas florbolistes kvalificējas pasaules čempionātam, vīri sacenšas pašu mājās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas florbolistes kvalificējas pasaules čempionātam, vīri sacenšas pašu mājās www.floorball.org

Triju Ķekavas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas dāmu florbola izlase Madridē notikušā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnījusi otro vietu un iekļuvusi finālturnīrā. Latvijas čempionātā virslīgas klubiem bija brīvdienas, bet spēles turpināja zemāko līgu komandas.

Latvijas dāmu izlase svētdien izšķirošajā spēlē par otro vietu un ceļazīmi uz finālturnīru tikās ar Ungārijas izlasi un svinēja pārliecinošu uzvaru 10:1. Pirms tam Latvijas florbolistes ar 31:1 bija sagrāvušas Ukrainu, ar 3:0 pārspējušas Spāniju, bet divu galveno favorītu spēlē bez ierunām piekāpās Čehijai 0:7.

Pie rezultativitātes punktiem turnīrā tika visas trīs Ķekavas klubu pārstāves. Elīza Elizabete Bērziņa no FK "Ķekava" guva trīs vārtus, Inga Ametere no "Ķekavas Bulldogs" atzīmējas ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet Gundega Vancāne no FK "Ķekava" – ar vienu rezultatīvu piespēli.

Šāgada pasaules čempionāts florbolā dāmām notiks no 1. līdz 9. decembrim Slovākijā. Pēdējos divos finālturnīros Latvijas valstsvienība ierindojusies piektajā vietā.


Latvijas pirmās līgas turnīrā abi Pierīgas klubi kārtējās spēles aizvadīja atbilstoši vietām ranga tabulā. "RSU/Babītes" florbolisti rezultatīvā spēles izskaņā nosargāja minimālu pārsvaru 7:6 pār FK "Roja/Rauda Print" vienību (Bertramam Kalējam 2+1). Savukārt florbola klubam "Saulkalne" ar trim precīziem metieniem pēc kārtas trešajā trešdaļā izrādījās par maz – 5:6 pret FK "Madona" (Oskaram Vāveram 2+1, Aleksandram Mahortovam 2+0).

Turnīra tabulā "RSU/Babīte" ar 49 punktiem ieņem otro vietu četrus punktus aiz līderiem "Lielvārde/Fans", bet FK "Saulkalne" ar 15 punktiem ir priekšpēdējā 12. vietā bez izredzēm kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Divas spēles ar Pierīgas klubu piedalīšanos aizvadītas arī Latvijas otrajā līgā. Saulkrastu komanda, izšķirošos vārtus ielaižot četras minūtes līdz pamatlaika beigām, ar 6:7 piekāpās "Rockets-2" florbolistiem (Heinriham Siliņam 2+0), bet "Ķekavas Bulldogs" savās mājās atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 7:6 pārspēja FK "Vārme" (Oskaram Eglītim 4+0).

Otrās līgas tabulā ķekavieši saglabā otro pozīciju (29 p.), piektie ir Inčukalna "Coyote" (23) un astotie Saulkrasti (9 p.).

Visbeidzot Rīgas čempionātā nūjas krustojuši Saulkalnes un Ikšķiles komandu spēlētāji, un, izšķirošo triju vārtu pārsvaru iekrājuši otrās trešdaļas pēdējās minūtēs, ar 7:5 pārāki bija ikšķilieši. Uzvarētājiem trīs vārtus guva Māris Krastiņš un divus Jorens Jodviršis, bet zaudētājiem divreiz precīzs bija Kristaps Bērtiņš.

Tabulā Ikšķile ieņem ceturto vietu (29 p.), Saulkalne piekto (26) un Carnikava devīto vietu (17 p.).