05.02.2017 14:32

Komandu sacensībās Latvijas kamaniņu braucējiem bronza un ceturtā vieta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Komandu sacensībās Latvijas kamaniņu braucējiem bronza un ceturtā vieta Ieva Gudramoviča un ekrānšāviņš no fil-luge.org

Svētdien ar komandu sacensībām Siguldā noslēdzās pasaules junioru čempionāts kamaniņu sportā, bet Oberhofā – Pasaules kausa izcīņas septītais posms pieaugušajiem. Vācijā Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja trešo vietu, Siguldā junioriem līdz godalgām mazliet pietrūka.

Oberhofā svētdien no rīta notikušajās dāmu sacensībās labākā no latvietēm bija krimuldiete Elīza Cauce, kura ar sesto un 11. rezultātu braucienos summā ieņēma devīto vietu. Posma uzvarētāja vāciete Natālija Geizenbergere, kura svētdien atzīmēja dzimšanas dienu, savu tautieti Tatjanu Hifneri apsteidza tikai par sekundes vienu tūkstošdaļu, bet Cauce viņai zaudēja 0,585 sekundes.

Abas pārējās Latvijas kamaniņu braucējas bija krietni pieticīgākas – siguldietei Ullai Zirnei 19. vieta (+0,999 s) un saulkrastieteti Kendijai Aparjodei 21. vieta (+1,146 s). Pasaules kausa kopvērtējumā E.Cauce ieņem 11. un U. Zirne 13. pozīciju.

Posms noslēdzās ar komandu stafetes sacensībām, kurās Latviju šoreiz pārstāvēja Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks un Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu. Sacensību laikā vairākas reizes tika labots trases rekords, un tas bija pa spēkam arī Latvijas kamaniņu braucējiem (2:21,989). Turpinājumā šo rezultātu spēja uzlabot vienīgi Krievijas komanda (2:21,695) un pašās beigās – arī Vācija (2:21,465). Latvijas komanda trešo vietu izcīnīja otrajās stafetes sacensībās pēc kārtas.

Pavisam tuvu godalgām bija arī Latvijas juniori, kuri komandu sacensībās Siguldā palika ceturtajā vietā nepilnu sekundi aiz uzvarētājiem Krievijas kamaniņu braucējiem un nepilnas sekundes četras desmitdaļas aiz bronzas laureātiem austriešiem (sudrabu ieguva vācieši).

Latvijas komandas sastāvā startēja siguldiete Sigita Bērziņa, saulkrastietis Kristers Aparjods un ropažnieku divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Jāpiezīmē, ka junioriem komandu sacensībās notiek, summējot trīs atsevišķu braucienu rezultātus, nevis izmantojot "klapīti" stafetes nodošanai.

Siguldā pirms komandu sacensībām svētdien notika divnieku ekipāžu braucieni. Par pasaules junioru čempioniem kļuva Hanss Orlamunders un Pauls Konstantīns Gubics no Vācijas, kuri apsteidza divus Krievijas divniekus. Mārtiņš Bots un Roberts Plūme uzvarētājiem zaudēja 1,222 sekundes, ierindojās sestajā vietā un par vienu pozīciju apsteidza Gunāru Bergu no Saulkrastiem un Ralfu Vanzoviču no Siguldas (+1,468 s). Startēja 19 ekipāžas.

Iepriekš:

Saulkrastietis Aparjods Siguldā kļuvis par pasaules junioru čempionu kamaniņu sportā

Kivlenieks ierindojies sestajā vietā Pasaules kausa posmā OberhofāKivlenieks ierindojies sestajā vietā Pasaules kausa posmā Oberhofā