05.02.2017 10:07

Mālpils šahisti atguvuši Pierīgas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils šahisti atguvuši Pierīgas čempionu titulu Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pēc gada pārtraukuma Pierīgas novadu sporta spēļu uzvarētāju titulu izcīnījuši Mālpils novada šahisti, kuri sestdien pašu mājās uzvarēja turnīrā ar piecu Pierīgas novadu komandu piedalīšanos.

Turnīrā Mālpilī Pierīgas novadu komandas sacentās katra ar katru. Kā ierasts, cīņas ritēja pie četriem galdiņiem, turklāt pie ceturtā sacentās dāmas. Par katru uzvarēto maču komanda saņēma divus "lielos" punktus, par neizšķirtu – vienu punktu, bet par zaudējumu punktus nesaņēma. Jāiezīmē, ka šoreiz nepiedalījās pēdējo gadu Pierīgas turnīru veiksmīgākā šahistu komanda no Inčukalna (pēdējos četros gados trīs uzvaras un viena otrā vieta).

Mālpils šahisti guva trīs uzvaras – 3,5:0,5 pār Salaspils novadu, 3:1 pār Siguldu un 2,5:1,5 pret Saulkrastiem, kā arī nospēlēja neizšķirti 2:2, summā savācot 7 punktus no 8 iespējamiem. Uzvarētāju sastāvā spēlēja Anatolijs Seļivanovs, Kristaps Smilga, Ģirts Lielmežs un Linda Krūmiņa.

Otro vietu, tāpat kā pērn, ieguva Siguldas šahisti Ivars Jēkabsons, Jānis Birģelis, Visvaldis Gercāns un Sandra Harlinska, kuri pārspēja Salaspils (3,5:0,5) un Saulkrastu (2,5:1,5) komandas un nospēlēja neizšķirti 2:2 ar baldoniešiem (5 punkti). Bet trešajā ierindojās Saulkrastu šahisti, kuri, zaudējuši abu pirmo vietu ieguvējiem, pārspēja gan ceturtās vietas ieguvējus baldoniešus (3:1), gan salaspiliešus (4:0).

Individuāli pie pirmā galdiņa labākos rezultātus uzrādīja Jānis Visockis no Saulkrastiem (3 p. no 4), pie otrā – Kristaps Smilga no Mālpils (4 p.), pie trešā – saulkrastietis Jānis Lelis (3,5 p.) un pie ceturtā – Laura Rogule no Baldones (4 p.).