04.02.2017 16:41

Kivlenieks ierindojies sestajā vietā Pasaules kausa posmā Oberhofā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kivlenieks ierindojies sestajā vietā Pasaules kausa posmā Oberhofā ekrānšāviņš no fil-luge.org

Siguldietis Inārs Kivlenieks atkārtojis savu šīs sezonas labāko rezultātu un sestdien Oberhofas trasē Vācijā izcīnījis sesto vietu Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā kamaniņu sportā. Divnieku ekipāžu konkurencē brāļi Šici pēc neveiksmīga otrā brauciena ierindojās otrā desmita sākumā.

Pirmajā braucienā Kivlenieks uzrādīja astoto rezultātu, bet otrajā bija piektais ātrākais un pakāpās par divām pozīcijām. Par uzvarētāju kļuva titulētais Vācijas kamaniņu braucējs Felikss Lohs, izcīnot pirmo uzvaru sezonā. Kivlenieks viņam divu braucienu summā zaudēja 0,477 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā līderpozīcijas saglabā otrās vietas ieguvējs šajā posmā Romans Repilovs, Inārs saglabā 14. pozīciju.

Trīs pārējie Latvijas kamaniņu braucēji Oberhofā ierindojās cits aiz cita trešā desmit vidū: 24. Kristaps Mauriņš (+1,195 s), 25. Artūrs Dārznieks (+1,1221 s), 26. Riks Kristens Rozītis (+1,344 s).


Rīta pusē notikušajās divnieku ekipāžu sacensībās Andris un Juris Šici pēc pirmā brauciena bija trešajā vietā, taču otro veica pagalam neveiksmīgi (16. rezultāts) un noslīdēja uz 11. pozīciju 0,959 sekundes aiz posma uzvarētājiem Vācijas dueta Tobiass Vendls un Tobiass Arlts.

Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs abu braucienus veica vienlīdz stabili un kopvērtējumā ierindojās 13. vietā (+1,033 s), bet Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam pēc pirmajā braucienā piedzīvotā kritiena arī ceturtais labākais laiks otrajā mēģinājumā neļāva pakāpties augstāk par priekšpēdējo 23. vietu (+11,069 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc septiņiem posmiem un desmit sacensībām Gudramovičs un Kalniņš ieņem piekto vietu un brāļi Šici sesto, bet līderi ir Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas.

Svētdien Oberhofā notiks sacensības dāmām un komandu stafetes braucieni.