04.02.2017 15:07

Saulkrastietis Aparjods Siguldā kļuvis par pasaules junioru čempionu kamaniņu sportā

Autors  Apriņķis.lv/BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastietis Aparjods Siguldā kļuvis par pasaules junioru čempionu kamaniņu sportā kamanas.lv un fil-luge.org

Talantīgais Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods no Saulkrastiem sestdien Siguldas trasē tika kronēts par pasaules junioru čempionu. Aparjods līderis bija jau pēc pirmā brauciena un vadību divu braucienu summā viņam izdevās saglabāt.

Otro vietu izcīnīja austrietis Niko Gleiršers, kurš K. Aparjodam zaudēja 0,129 sekundes, trešajā vietā vācietis Makss Langenhans, kurš no uzvarētāja atpalika par 0,253 sekundēm.

Gints Bērziņš no Siguldas finišēja 15. vietā un Edgars Karnītis no Sējas novada 17.vietā, Aparjodam zaudējot attiecīgi 1,826 un 2,465 sekundes. Savukārt Konstantīns Buglaks no Stopiņu novada otrajā braucienā piedzīvoja krietienu un nefinšēja. Kopā uz starta puišu sacensībās stājās 39 sportisti.

Šī ir otrā reize atjaunotās Latvijas laikā, kad tiek izcīnīta zelta medaļa pasaules junioru čempionātā. 1998. gadā tepat Siguldas trasē pirmais bija Mārtiņš Rubenis, kurš pašreiz ir Latvijas junioru izlases treneris.

Sacensībās juniorēm veiksmīgākā no mājiniecēm bija Anda Upīte no Sējas, kura uzvarētājai Džesikai Tībelei no Vācijas zaudēja precīzi vienu sekundi un ierindojās septītajā vietā. Siguldiete Elīna Ieva Vītola ieņēma 11.vietu (+1,261 s), Sigita Bērziņa 14.vietu (+1,426 s) un Zelma Bite 15.vietu (+1,677 s) 37 dalībnieču konkurencē.

Svētdien plkst. 10 sacentīsies divnieki, bet trīs stundas vēlāk risināsies komandu stafete.

Pasaules čempionātam junioriem pieteikušies 140 jaunie sportisti no 21 valsts.

Pēc starta pasaules junioru čempionātā Aparjods atkal pievienosies Latvijas pieaugušo izlasei un šomēnes dosies arī uz 2018. gada olimpisko spēļu trasi Phjončhanā.