03.02.2017 17:31

Martins Dukurs uzvar Īglsā un atgriežas Pasaules kausa līdera tronī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs uzvar Īglsā un atgriežas Pasaules kausa līdera tronī ekrānšāviņš no ibsf.org

Skeletonists Martins Dukurs izcīnījis trešo uzvaru sezonā Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā un atguvis līderpozīcijas sezonas kopvērtējumā. Ceturtais piektdienas sacensībās bija Tomass Dukurs.

Pirmajā braucienā Martins ne tikai bija ātrākais, bet sasniedza jaunu trases rekordu (52,01 sekunde) un savu galveno konkurentu cīņā par Pasaules kausu korejieti Sunbinu Junu apsteidza par 0,26 sekundēm. Trešais sekundes trīs desmitdaļas aiz Martina bija olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, bet Tomass Dukurs uzrādīja sesto laiku (+0,69 s).


Otrajā braucienā jaunākais no brāļiem trases rekordu laboja vēlreiz (51,88 s) un summā otrās vietas ieguvēju Tretjakovu apsteidza par 0,58 sekundēm. Sunbins otrajā mēģinājumā bija tikai sestais, noslīdēja uz trešo pozīciju un zaudēja vērtīgos punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Savukārt Tomass Dukurs ar trešo labāko rezultātu braucienā pakāpās uz ceturto pozīciju, ko dalīja ar vācieti Akselu Jungu (+1,08 s). Viņš apsteidza Ņikitu Tregubovu, kurš nedēļu iepriekš Siguldā izcīnīja pasaules junioru čempiona titulu.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem Martinam Dukuram nu ir 1437 punkti, Sunbinam Junam 1413, A. Jungam 1280, A. Tretjakovam 1262, vācietim Kristoferam Grotīram 1257 un sestajā vietā esošajam Tomasam Dukuram 1210 punkti.

Lelde Priedulēna iepriekš notikušajās dāmu sacensībās ierindojās astotajā vietā. Pēc pirmā brauciena Priedulēna ieņēma septīto vietu 0,47 sekundes aiz līderes kanādietes Mirelas Ranevas, taču vienas desmitdaļas robežās aiz viņas ierindojās vēl piecas sāncenses. Otrajā mēģinājumā, kurā Lelde sasniedza devīto rezultātu, vienai no konkurentēm izdevās viņu apsteigt.

Par Pasaules kausa posma uzvarētāju pirmo reizi šosezon kļuva Tina Hermane no Vācijas, aiz viņas ierindojās M. Raneva un austriete Džanina Floka. L. Priedulēna uzvarētājai divu braucienu summā zaudēja 0,74 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Lelde no astotās pozīcijas pakāpusies uz sesto (1112 punkti). Līdere joprojām ir Žaklina Lēlinga no Vācijas (1366 p.), viņai 25 punktus zaudē T. Hermane.

Šis ir pēdējais Pasaules kausa posms pirms pasaules čempionāta, kas risināsies Kēnigzē trasē Vācijā.