01.02.2017 22:02

Ķekavietes Madridē palīdz graut Ukrainas izlasi, ķekavieši Ķekavā pārspēj "Rīgu"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavietes Madridē palīdz graut Ukrainas izlasi, ķekavieši Ķekavā pārspēj "Rīgu" flickr.com/photos/iff_floorball

Ar rekordlielu uzvaru pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru trešdien Madridē sāka Latvijas dāmu florbola izlase, kuru pārstāv trīs Ķekavas florbola klubu spēlētājas. Savukārt Latvijas čempionāta spēlē "Ķekavas" vīru komanda savās mājās svinēja uzvaru pār FK "Rīga".

Latvijas valstsvienība spēlē pret šādu turnīru debitantēm Ukrainas florbolistēm jau pirmajās desmit minūtēs guva septiņus vārtus un beigās svinēja graujošu uzvaru 31:1. Pie rezultativitātes punktiem tika arī visas trīs Ķekavas klubu florbolistes – Inga Ametere (att.) no "Ķekavas Bulldogs" guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, divreiz precīza bija arī Elīza Elizabete Bērziņa no FK "Ķekava", bet viņas kluba biedrene Gundega Vancāne samierinājās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Šonedēļ Latvijas florbolistes vēl spēlēs ar Spānijas, Čehijas un Ungārijas izlasēm. Ceļazīmes uz pasaules čempionātu iegūs pirmo divu vietu un, iespējams, arī trešās vietas ieguvējas.


Tostarp Latvijas virslīgas čempionātā "Ķekavas" vīru komanda trešdien uzņēma florbola klubu "Rīga". Pirmo piecu minūšu laikā bumbiņa divas reizes ielidoja viesu vārtos, taču vēl līdz pirmajam pārtraukumam mājinieki pamanījās ielaist četrus vārtus. Otrajā trešdaļā cīņa vēlreiz piedzīvoja krasas izmaiņas – astoņās minūtēs ķekavieši četras reizes pārspēja rīdzinieku vārtsargu, bet vēlāk guva arī piektos vārtus – 7:4.

Pretēji rezultatīvajai spēlei pirmajos divos periodos trešajā pretinieki nespēja gūt nevienus vārtus, un cīņa tā arī noslēdzās. "Ķekavas" rindās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Klāvs Jansons.

Virslīgas turnīra tabulā, kurā līderpozīcijas saglabā "Triobet"/Ulbrokas florbolisti (46 punkti), ķekavieši pakāpušies no priekšpēdējās vienpadsmitās vietas uz desmito (17 punkti 18 spēlēs) un uzlaboja izredzes cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā. Kad līdz pamatturnīra beigām komandām atlicis pa 3–4 spēlēm, ķekavieši tikai par punktu atpaliek no astotajā pozīcijā esošā FK "Rīga".