01.02.2017 09:58

Zvejniekciema vidusskolas puišiem pirmā vieta Pierīgas skolu volejbola turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas čempioni B vecuma grupā Zvejniekciema vidusskolas volejbolisti Pierīgas čempioni B vecuma grupā Zvejniekciema vidusskolas volejbolisti Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar mājinieku uzvaru Zvejniekciema vidusskolā noslēdzies Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu volejbola turnīrs B vecuma grupas puišiem (2001. g.dz. un jaunāki). Līdz ar to trijās šāgada volejbola sacensībās vinnējušas triju dažādu Pierīgas skolu komandas.

Turnīrā Zvejniekciemā piedalījās sešas komandas – to vidū gan nebija pagājušā gada uzvarētāju ropažnieku, toties klāt bija nākusi Jaunmārupes pamatskola un Ādažu Brīvā Valdorfa skola (BVS). Pirmajā posmā dalībnieki aizvadīja spēles divās apakšgrupās (līdz diviem uzvarētiem setiem), un pa divām labākajām komandām kvalificējās pusfinālā.

A apakšgrupā divas pārliecinošas uzvaras 2:0 pār Krimuldas vidusskolu un Ādažu BVS svinēja laukuma saimnieki Zvejniekciema skolēni, bet B grupā nepārspēti palika Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri divos setos pārspēja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas (MMP) un Jaunmārupes pamatskolas jaunos volejbolistus.

Otrās vietas ieguvēji Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņiOtrās vietas ieguvēji Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi


Pusfinālos grupu uzvarētāji pārspēja otrās apakšgrupas otro vietu ieguvējus – Zvejniekciema vidusskola ar 2:0 (25:14, 26:24) Jaunmārupes pamatskolu un Siguldas Valsts ģimnāzija ar 2:0 (25:5, 25:10) Krimuldas vidusskolu.

Grupu pēdējo vietu īpašnieku spēlē par piekto kopvērtējumā Ādažu BVS komanda ar 2:0 (25:21, 25:18) uzvarēja Berģu MMP. Bet pusfināla neveiksminieku cīņā par trešo vietu nedaudz pārāki izrādījās Jaunmārupes puiši, kuri ar 2:0 (26:24, 25:21) pārspēja krimuldiešus.

Trešās vietas ieguvēji Jaunmārupes pamatskolas komandaTrešās vietas ieguvēji Jaunmārupes pamatskolas komanda


Visbeidzot galvenajā finālā Zvejniekciema vidusskolas volejbolisti ar 2:0 (25:15, 25:12) uzvarēja Siguldas ģimnāzistus un pēc gada pārtraukuma atguva Pierīgas čempionu titulu volejbola B vecuma grupā, bet siguldieši otro gadu pēc kārtas ierindojušies otrajā vietā. Uzvarētāju sastāvā spēlēja Juris Jurkevics, Augusts Jansens, Matīss Kursišs, Ričards Sergejevs, Rainers Šauriņš, Arvis Skrīvelis, Aleksandrs Toms Turkupolis, Rainers Cekarevs un Markuss Baltais.

7. februārī turpat Zvejniekciemā notiks Pierīgas skolu volejbola turnīrs B grupā meitenēm. Jāatgādina, ka A grupas turnīros šogad triumfēja Ropažu vidusskolas jaunieši un Ādažu vidusskolas jaunietes.