31.01.2017 11:34

Sniega pietiek – slēpotāji sacenšas Siguldā un Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sniega pietiek – slēpotāji sacenšas Siguldā un Carnikavā Carnikavas sporta centrs

Sniega trūkums ieviesa nelielas korekcijas pasākumu programmā, taču netraucēja slēpošanas sacensību sarīkošanai pagājušās nedēļas nogalē "Fischer" Slēpošanas centrā Siguldā un Carnikavas sporta kompleksa stadionā.

Siguldā, "Fischer" Slēpošanas centrā aizvadīts "S!–Fischer" ziemas skolēnu čempionāta otrais posms kas desmit vecuma grupās pulcēja 239 dalībniekus no Vidzemes, Kurzemes, Latgales un arī Rīgas. Otrajā posmā bija jāveic vidējā distance brīvajā stilā ar intervāla startu, izņemot pašus jaunākos slēpotājus (V10 un S10 grupas), kuri, kā parasti, sacentās klasiskajā stilā.

Mājiniekiem siguldiešiem izdevās izcīnīt trīs uzvaras. Vecākajā V18 grupā jauniešiem 4,8 kilometrus visātrāk veica Kristaps Kārkliņš no Siguldas Valsts ģimnāzijas, S14 grupā jaunietēm 1,2 km distancē labākā bija vēl viena Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkne Kristīne Brunere, bet jaunākajā V10 grupā 600 metrus klasiskajā stilā visātrāk noslēpoja Dāvis Kalniņš no Siguldas pilsētas vidusskolas.

Otro vietu V14 grupā ieguva Sandijs Suhānovs no Siguldas Valsts ģimnāzijas un trešās – Laura Ciagune no Laurenču sākumskolas S10 grupā un Rainers Paeglis no Allažu pamatskolas V14 grupā.

Skolu kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderpozīcijas saglabā Madonas 1. vidusskola, kurai seko Siguldas Valsts ģimnāzija, Lejasciema vidusskola, Laurenču sākumskola, Pļaviņu novada ģimnāzija un Siguldas pilsētas vidusskola. Jāatgādina, ka uzvarētāji komandu vērtējumā saņems dāvanu karti 1500 eiro vērtībā "Fischer" slēpošanas inventāra iegādei.


Carnikavas "tautas brīvais slēpojums" sākotnēji bija plānots aktīvās atpūtas parkā "Zibeņi", tomēr tika pārcelts uz Carnikavas sporta kompleksa stadionā izveidoto mākslīgā sniega trasi. Distancēs devās gandrīz 80 slēpošanas cienītāji, turklāt vairāki kopā ar četrkājainajiem draugiem startēja īpaši sarīkotās skijoringa sacensībās.

Elites grupā dāmām 8,1 km slēpojumā pārliecinoši uzvarēja carnikaviete Laima Klauža, tuvāko konkurenti apsteidzot par gandrīz minūti, bet vīriem labākais izrādījās Jānis Šņoriņš no Talsiem. Dažādās vecuma grupās un distancēs par uzvarētājiem kļuva gan mājinieki carnikavieši, gan viesi no Rīgas, Ādažiem, Salaspils, Baložiem, Ogres, Mārupes, Gulbenes, Cēsīm, Priekuļiem un Ugāles.

Fotogrāfijas no Carnikavas slēpojuma aplūkojamas šeit.