30.01.2017 12:44

Kalnu slēpotāji Siguldā cīnās par Latvijas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kalnu slēpotāji Siguldā cīnās par Latvijas kausu ekrānšāviņš no youtube.com

Siguldā, Pilsētas trasē, nedēļas nogalē aizvadītas Latvijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības pieaugušajiem un jauniešiem. Pirmajā dienā dalībnieki sacentās milzu slaloma distancē, bet otrajā dienā divreiz – slaloma trasēs.

Vīru elites grupā lielākos panākumus guva cēsnieks Žaks Gedra, kurš uzvarēja milzu slalomā, bet slaloma sacensībās izcīnīja vienu pirmo un vienu otro vietu. No pjedestāla augstākā pakāpiena viņu vienreiz izdevās nostumt mārupietim Mikam Zvejniekam. Nestartējot vecākajam brālim Kristapam, milzu slalomā Miks bija otrais, bet otrajās slaloma sacensībās viņš otrajā braucienā nefinišēja. Viena otrā vieta arī Dāvim Zvejniekam, bet trešais abās slaloma sacensībās bija siguldietis Kaspars Daugulis.

Elites grupā dāmām Latvijas labākā kalnu slēpotāja siguldiete Lelde Gasūna startēja mainīgām sekmēm – pirmajā dienā viņa apliecināja savu klasi, pārliecinoši uzvarot milzu slalomā, bet otrajā dienā divreiz nefinišēja otrajos mēģinājumos. Par uzvarētāju abās slaloma sacensībās kļuva Liene Bondare, bet divreiz otrā bija Ieva Meldere, kurai arī trešā vieta milzu slalomā.


Milzu slalomā junioru konkurencē labākos rezultātus uzrādīja Žaks Gedra un Agnese Sakoviča, bet "Masters" grupā senioriem – Žaklīna Frickausa un lietuvietis Jurģis Januļonis.

Divas dienas notika arī sacensības jauniešiem trijās vecuma grupās (līdz 12, 14 un 16 gadu vecumam). Gan milzu slalomā, gan slalomā izcīnīt uzvaras izdevās tikai diviem dalībniekiem – jaunākajā U-12 grupā puišiem to spēja Roberts Kupčs, bet U-14 grupa meitenēm – Ustinija Kuropatkina no Krievijas.

Latvijas klausa izcīņas otrais posms Siguldā plānots marta sākumā.