30.01.2017 11:37

Pierīgas novadu sporta spēles sākas ar Salaspils dambretistu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu dambretes turnīra uzvarētāja Salaspils komanda Pierīgas novadu dambretes turnīra uzvarētāja Salaspils komanda Zanda Zēberga un Vitauts Budreika

Otro gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu dambretes turnīrā pirmo vietu izcīnījusi Salaspils komanda. Tāpat kā pērn, divas nākamās vietas ieguva Babītes un Ropažu dambretisti.

Šāgada Pierīgas novadu sporta spēles atklāja 64 lauciņu dambretes turnīrs Salaspils sporta namā, uz kuru bija ieradušies astoņu novadu pārstāvji (par diviem vairāk nekā pirms gada). Kā jau pēdējos gados ierasts, katru komandu pārstāvēja četri dambretisti, no kuriem vismaz vienai bija jābūt dāmai. Visi astoņi kvarteti aizvadīja pa vienam savstarpējam mačam – par uzvaru pienācās divi "lielie" punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle punktu.

Visai pārliecinošu uzvaru svinēja mājinieki salaspilieši, kuri izcīnīja sešas uzvaras un tikai vienu maču – ar Ropažu novada komandu – beidza neizšķirti 4:4, liecina rīkotāju informācija. Salaspils dambretisti ar vienādu rezultātu 6:2 pārspēja Babītes, Baldones, Mārupes, Ķekavas un Stopiņu komandas un ar 8:0 pieveica Olaines novadu, summā savācot 13 punktu no 14 iespējamiem. Čempionu sastāvā spēlēja A. Krūmiņš, R. Vīpulis, G. Zālītis un A. Priedniece.

Tieši tāpat kā Pierīgas novadu dambretes turnīrā pirms gada, cīņā par otro vietu vienādu punktu skaitu (pa 10) bija savākušas Babītes un Ropažu novadu komandas, turklāt arī viņu savstarpējās spēles rezultāts bija neizšķirts. Un arī šogad, rēķinot atsevišķās partijās nopelnītos punktus, labāka bilance izrādījās Babītes dambretes meistariem, kuri kopvērtējumā tad arī ieguva otro vietu.

Par Pierīgas vicečempioniem kļuva B. Butulis, I. Paņko, S. Kojalovičs un Z. Uvačana, bet trešajā vietā ropažnieki R. Pudnieks, R. Piroņena, G. Valneris un A. Valnere. Kopvērtējuma ceturtajā vietā ierindojās Mārupes dambretisti (8 p.), tālāk Stopiņu novads (8 p.), Baldone (4), Olaine (2) un Ķekava (1 p.).

Individuāli pie pirmā galdiņa labākais bija Babītes komandas pārstāvis Benno Butulis (12 punkti no 14 iespējamiem), pie otrā – Raimonds Vīpulis no Salaspils (13 p.), pie trešā un pie ceturtā "dāmu galdiņa" – Guntis Valneris (13 p.) un Antra Valnere (11 p.) no Ropažiem.

Sestdien, 4. februārī, Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies ar šaha turnīru Mālpilī un galda tenisa sacensībām Ulbrokā.