29.01.2017 22:10

Pārtrūkusi "Triobet"/Ulbrokas florbolistu divpadsmit uzvaru sērija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pārtrūkusi "Triobet"/Ulbrokas florbolistu divpadsmit uzvaru sērija "Triobet"/Ulbroka

Latvijas florbola virslīgas jeb "Elvi" līgas līderi "Triobet"/Ulbrokas komandas florbolisti piedzīvojuši pirmo zaudējumu triju mēnešu laikā, un līdz ar to pārtrūkusi viņu 12 uzvaru sērija. Uzvaras nedēļas nogalē guva Babītes un Inčukalna florbolisti.

Ulbrokas komanda sestdien turpināja uzvaru gājienu ar uzvaru 10:4 pār Liepājas klubu "Kurši". Otrās trešdaļas sākumā liepājnieki vēl uz brīdi izvirzījās vadībā 3:2, taču mājinieki atbildēja ar sešiem precīziem metieniem pēc kārtas. Īpaši šajā mačā izcēlās Kārlis Bulāns, kurš guva piecus vārtus un vēl divreiz rezultatīvi piespēlēja.


Kluba panākumu sērija beidzās svētdien, kad pie viņiem viesojās Stalbes sporta kluba "Pārgauja" komanda. Pirmajā trešdaļā bumbiņa sešas reizes ielidoja laukuma saimnieku vārtos (2:6), bet vēlākie centieni atspēlēties rezultātu līdz galam nedeva – zaudējums 6:7. Mājinieku rindās sešus rezultativitātes punktus nopelnīja Kaspars Šķēls (4+2) un četrus – Edžus Ceriņš (2+2).

Divas virslīgas turnīra spēles brīvdienās aizvadīja arī "Ķekavas" florbolisti. Sestdien viņi tabulas lejasgala komandu savstarpējā cīņā izbraukumā pret "Talsi/Irlava" vienību, nonākuši zaudētājos 0:5, trešajā trešdaļā gandrīz panāca izlīdzinājumu, tomēr zaudēja 4:5. Svētdien ķekaviešu spēlē pret "Rockets" rezultāts sešas reizes bija neizšķirts, bet trešās trešdaļas sākumā četru minūšu laikā ielaistie trīs vārti nosvēra svaru kausus par labu rīdziniekiem – 8:11. Abās spēlēs ar hettriku "Ķekavas" rindās atzīmējās Aivis Barkovskis.

Turnīra tabulā "Triobet"/Ulbroka ar 46 punktiem 19 spēlēs saglabā pirmo vietu un par diviem punktiem apsteidz "Lielvārde/FatPipe" vienību. Savukārt "Ķekava" ar 14 punktiem 17 mačos ir priekšpēdējā 11. vietā.

Latvijas pirmās līgas turnīrā divas uzvaras izcīnīja "RSU/Babītes" komanda. Vispirms Spuņciemā mājinieki pirmajās astoņās minūtēs ielaida divus vārtus, taču tad guva astoņus pēc kārtas un ar 8:3 pieveica florbola klubu "Madona" (Bertramam Kalējam 2+0, Edgaram Haferbergam 1+3). Bet svētdien pēc līdzīga spēles sākuma (3:3) ar 7:3 uzvarēja "Ogres vilkus" (Jānim Justamentam 2+0) un apsteidza viņus turnīra tabulā.

Divus zaudējumus piedzīvoja Latvijas pirmajā līgā spēlējošā otrā Pierīgas komanda. Florbola klubs "Saulkalne" ar 3:7 viesos zaudēja Cēsu "Lekringam" un ar 5:6 Salaspilī piekāpās "Irlava/Avant" komandai, izšķirošos vārtus zaudējot nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām.

Tabulā "RSU/Babīte" florbolisti pakāpušies uz otro vietu (46 punkti 19 spēlēs), par četriem punktiem atpaliek no "Lielvārde/Fans" vienības, kas gan aizvadījusi vienu spēli vairāk. FK "Saulkalne" ar 15 punktiem ieņem priekšpēdējo 12. pozīciju.

Divas spēles ar Pierīgas klubu piedalīšanos aizvadītas Latvijas otrajā līgā. Inčukalna "Coyote", Jānim Levanovičam gūstot astoņus un Dāvim Mintikam četrus vārtus, ar 16:4 sagrāva "Rockets-2" vienību, bet Saulkrastu komanda tikpat rezultatīvā spēlē savās mājās ar 7:13 piekāpās "Ķekavas Bulldogs-2" kluba florbolistiem – pa trim vārtiem zaudētājiem guva Elvijs Kundžens-Kundženovs, bet uzvarētājiem – Jānis Stikāns, Oskars Eglītis un Māris Skrodis.

Otrās līgas tabulā "buldogi" ir otrajā vietā (26 p.), "koijoti" trešajā (23 p.), bet saulkrastieši saptītajā (9 p.).