29.01.2017 14:55

Stopiņu handbolistes kļuvušas par pirmajām LHF kausa ieguvējām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes kļuvušas par pirmajām LHF kausa ieguvējām Latvijas Handbola federācija

Par pirmo Latvijas Handbola federācijas kausa ieguvēju dāmu klubiem kļuvusi Stopiņu novada handbola komanda (NHK), kas uzvarēja nedēļas nogalē Ludzā notikušajā turnīrā.

LHF kausa izcīņā piedalījās četras šobrīd labākās Latvijas komandas pēc virslīgas čempionāta rezultātiem. Pusfinālā Stopiņu handbolistes sacentās ar mājiniecēm, Ludzas kluba "Latgols" spēlētājām.

Viešņas iesāka neveiksmīgi (0:3), pirmos vārtus guva tikai piektajā minūtē, un vēl pirmā puslaika vidū rezultāts bija neizšķirts 7:7. Tad gan Stopiņu komanda pamazām pārņēma iniciatīvu un pirmo puslaiku pabeidza 15:10.

Otrā puslaika sākumā starpība tika palielināta līdz astoņiem vārtiem (22:14), un stopiņietes aizvadīja spēli līdz pārliecinošai uzvarai 30:23. Ivita Asare un Elita Ekkerte guva pa deviņiem vārtiem, Lana Nikolajeva – septiņus.

Izšķirošajā cīņā par LHF kausu svētdien tikās abas virslīgas labākās komandas – Stopiņu NHK pret "Dobele REIR". Tāpat kā dienu iepriekš, Stopiņu handbolistes spēles sākums neizdevās – 1:4, 5:8. Taču atkal pirmā puslaika otrajā pusē viņas pārņēma vadību un, guvušas četrus vārtus pēc kārtas, pārtraukuma devās ar minimālu pārsvaru (10:9).

Otrā puslaika sākumā Latvijas čempiones to palielināja līdz 16:12, tomēr dobelnieces nepadevās un desmit minūtes līdz beigām starpību samazināja līdz 20:19. Nākamo piecu minūšu laikā stopiņietes vēlreiz atbildēja ar četriem precīziem metieniem pēc kārtas un svinēja uzvaru 25:22.

Ivita Asare uzvarētājām guva astoņus, Elza Seržante sešus, Lana Nikolajeva un Daina Sergejeva pa pieciem vārtiem.