28.01.2017 16:32

Kamaniņu braucēji pasaules čempionātā paliek ārpus labāko desmitnieka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji pasaules čempionātā paliek ārpus labāko desmitnieka ekrānšāviņš no fil-luge.org

Neveiksmīgi pasaules čempionātā Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā sestdien startējuši Latvijas kamaniņu braucēji. Labāko rezultātu dāmu un divnieku ekipāžu sacensībās sasniedza Sējas novada pārstāvji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri ierindojās 11. vietā. Sacensības turpināsies svētdien.

Divnieku sacensībās piedalījās 29 ekipāžas, un trīskāršu uzvaru guva Vācijas kamaniņu braucēji: zelts Tonijam Egertam un Sašam Benekenam (viņiem otrais pasaules čempionu tituls), sudrabs Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam, bronza Robinam Johanesam Geikem un Dāvidam Gammam.

Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā uzrādīja 12.rezultātu, bet otrajā bija devītie un pakāpās par vienu pozīciju, čempioniem summā zaudējot 0,769 sekundes. Turpretī siguldieši Andris un Juris Šici pirmajā mēģinājumā bija astotie ātrākie, bet otrajā – tikai astoņpadsmitie, atkrītot uz 13. vietu (+1,018 s).

Trešā Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ar 16. un 17. laiku braucienos kopvērtējumā ierindojās 18. vietā – pēdējā no tiem dalībniekiem, kas veica abus braucienus (+1,278 s). Tiesa, viņi izrādījās trešie labākie U-23 vecuma grupas ieskaitē, nopelnot bronzas medaļu.

Pagalam neveiksmīgas Latvijas sportistēm izvērtās sacensības dāmām. Krimuldiete Elīza Cauce pirmajā braucienā sasniedza 13. rezultātu, bet otrajā piedzīvoja kritienu un nefinišēja. Šī iemesla dēļ saulkrastiete Kendija Aparjode, kura pirmajā braucienā uzrādīja 21. laiku un otrajam braucienam nekvalificējās, summā pakāpās uz 20. vietu, bet siguldiete Ulla Zirne pēc rupjas kļūdas startā ar 41. rezultātu 45 dalībnieču konkurencē – uz 40. vietu.

Par pieckārtējo pasaules čempioni kļuva Tatjana Hifnere no Vācijas, aiz viņas ierindojās amerikāniete Erina Hemlina un Kimberlija Makreja no Kanādas.

Svētdien plkst. 11.25 un 13.35 paredzēti vīru starti, bet plkst. 16.00 komandu stafete.


Iepriekš:

Kamaniņu braucējiem trīs vietas desmitniekā pasaules čempionāta sprinta sacensībās