25.01.2017 17:17

Salaspils skolēni Detroitas "Pistons" kreklos spēlēs NBA Junioru līgas finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils skolēni Detroitas "Pistons" kreklos spēlēs NBA Junioru līgas finālā Salaspils sporta nams

Lielisku panākumu guvuši Salaspils 1.vidusskolas skolēni, kuri, simboliski pārstāvot Detroitas klubu "Pistons", iekļuvuši NBA Junioru līgas jeb "Junior NBA" finālā, kas paredzēts 11. februārī Ventspilī Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēles ietvaros.

Trešdien Salaspils sporta namā risinājās "Junior NBA" izslēgšanas turnīra pirmo triju kārtu spēles. Turnīram bija kvalificējušās 16 labākās komandas pēc novembrī un decembrī notikušā pamatturnīra rezultātiem. Pierīgu "play off" spēlēs pārstāvēja Salaspils 1. vidusskola (Detroitas "Pistons") un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola (Indiānas "Pacers").

Pirmo kārtu jeb astotdaļfinālu veiksmīgi pārvarēja abas vienības – "Pistons" ar 40:24 pārspēja Vašingtonas "Wizards" (Cēsu 1. pamatskolu), bet "Pacers" ar 51:40 negaidīti uzvarēja Bruklinas "Nets" (Līvanu 1. vidusskolu), kas pamatturnīrā nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Diemžēl pusfinālā varēja iekļūt tikai viena Pierīgas komanda, jo abām nācās tikties savā starpā ceturtdaļfinālā – ar 27:20 pārāki izrādīja Detroitas/Salaspils basketbolisti un basketbolistes, kuri līdz ar to jau bija nopelnījuši ceļazīmi uz Ventspili.

Pusfinālā salaspiliešiem pretī stājās Čikāgas "Bulls" jeb Rīgas Teikas vidusskolas komanda, un arī šajā cīņā laukuma saimnieki izrādījās pārāki – 26:21.

Izšķirošajā spēlē par "Junior NBA" čempionu titulu 11. februārī "Pistons" komandas pretinieki būs Minesotas "Timberwolves" basketbolisti jeb Āgenskalna sākumskolas audzēkņi, kuri otrā pusfinālā ar 24:18 pārspēja Oklahomas "Thunder" (Rīgas 49. vidusskolu). Abi pusfinālu neveiksminieki LBL Zvaigžņu spēles laikā aizvadīs maču par trešo vietu.

Jāatgādina, ka NBA Junioru līgas pirmajā turnīrā Latvijā šosezon startēja 30 vispārizglītojošo skolu komandas no visiem Latvijas reģioniem, kuru sastāvā spēlēja meitenes (2004. g. dz. un jaunākas) un puiši (2005. g.dz. un jaunāki). Katrā komandā jābūt vismaz 10 spēlētājiem, tai skaitā vismaz trim meitenēm (vismaz vienai visu laiku jābūt laukumā). Komandas spēlē izlozēto NBA komandu kreklos.

Pamatturnīrā 30 komandas bija sadalītas sešās grupas (divas Rīgā, pa vienai Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē). Katras grupas ietvaros komandas aizvadīja divu apļu turnīru, un 16 labākās vienība ieguva tiesības startēt izslēgšanas turnīrā Salaspilī.