25.01.2017 13:06

Siguldā par pasaules čempionāta medaļām cīnīsies labākie jaunie skeletonisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā par pasaules čempionāta medaļām cīnīsies labākie jaunie skeletonisti arhīvs

Trešdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notika pirmie treniņbraucieni pirms sestdien paredzētā pasaules junioru čempionāta skeletonā. Paredzams, ka sacensībās junioriem un juniorēm piedalīsies 14 valstu pārstāvji, arī pieci Latvijas jaunie skeletonisti.

Mājiniekus Siguldā pārstāvēs Ivo Šteinbergs, Krists Netlaus, Kristaps Zeila, Dārta Zunte un Endija Tērauda. Novembra beigās Eiropas kausa sacensībās Šteinbergs un Netlaus izcīnīja dubultuzvaru, tāpēc viņi uzskatāmi par vieniem no galvenajiem favorītiem līdz ar Krievijas skeletonistu Ņikitu Tregubovu, kurš šobrīd ieņem augsto ceturto vietu pieaugušo Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Pirmajos treniņbraucienos trešdien Šteinbergs bija labākais pirmajā braucienā, bet otrajā palika uzreiz aiz Netlausa.

"Organizēt šāda ranga sacensības ir liels gods. Ja mums, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai, nebūtu labas un sevi pierādījušas komandas, nedomāju, ka šo sacensību organizēšana būtu piešķirta Latvijai," pasākuma rīkotāji citē Daini Dukuru.

"Manuprāt, vēl ir divi galvenie aspekti, kāpēc tieši Siguldas trase ir lieliski piemērota šīm sacensībām. Pirmkārt, neskatoties uz iespējami nelabvēlīgiem laika apstākļiem, tā ir vienlīdz laba visiem sportistiem, jo trases infrastruktūra un aprīkojums ļauj nodrošināt vienādi labvēlīgus sacensību apstākļus. Trasē strādā profesionāla komanda, kas ledu sagatavo visaugstākajā līmenī. Otrkārt, Sigulda un tās pašvaldība, kā vienmēr, ir gatava uzņemt augsta mēroga sacensības savā trasē un pilsētā, organizējot tās visaugstākajā līmenī."

Sacensības Siguldā sestdien sāksies plkst. 10. Pasākuma vietā būs pieejama karsto ēdienu un dzērienu bufete. Visas dienas garumā skatītājus izklaidēs DJ, ieeja pasākumā – bez maksas. Sacensības starta un finiša zonās būs iespējams vērot uz lielā video ekrāna.

Pasaules čempionāts junioriem bobslejā vienlaicīgi notiek Vinterbergas trasē Vācijā.