23.01.2017 10:45

Siguldas badmintonistiem tiek septiņas Gada balvas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintonistiem tiek septiņas Gada balvas publicitātes

Latvijas Badmintona federācija (LBF) otro gadu pēc kārtas pasniegusi Latvijas badmintona Gada balvas. Šogad visvairāk balvu saņēma Siguldas badmintona kluba pārstāvji – viņiem tika septiņas no 21 baltā māla badmintona bumbiņas, ko darinājusi Jelgavas keramiķe Una Ļaha.

Balvu nominācijā "Gada pāris 2016" saņēma siguldieši Teodors Kerimovs un Jānis Kristaps Gulbis. 2016. gadā viņi uzvarēja gan Latvijas čempionātā, gan arī Latvijas Olimpiādes badmintona turnīrā, kā arī pārstāvēja Latviju Eiropas komandu čempionātā.


Siguldiete Liāna Lencēviča saņēma balvu "Gada juniors". 2016. gadā Liāna Lencēviča Latvijas čempionātos izcīnīja visas sešas iespējamās medaļas – vispirms aprīlī U-17 vecuma grupā, bet gada nogalē arī U-19 grupā. Liāna Lencēviča aizvadītajā gadā piedalījās U-15 Eiropas čempionātā Kazaņā, U-17 Eiropas čempionātā Lubinā un U-19 Pasaules čempionātā Bilbao.

Balvu "Gada treneris" saņēma Siguldas badmintona treneris Ainārs Gureckis, kurš kā Latvijas junioru izlases treneris nodrošināja Latvijas badmintonistu līdzdalību divos Eiropas čempionātos un pasaules junioru čempionātā. Aināra Gurecka trenētie Siguldas badmintona spēlētāji jau otro gadu pēc kārtas ir uzvarējuši Latvijas čempionātā klubu komandām.

Gada aktīvākais spēlētājs 2016.gadā bija siguldiete Jekaterina Romanova, kuras rezultāti LBF reitingā tika reģistrēti 54 reizes, tajā skaitā vienspēļu, dubultspēļu un jaukto dubultspēļu turnīri. Balvu "Gada vēstnesis" saņēma Amanda Azarova, bet par Gada menedžeri atzina Salaspils badmintona kluba vadītāju Juri Krūmiņu.

Par Gada spēlētāju vīriešiem arī šogad tika atzīts Niks Podosinoviks, bet dāmām – Kristīne Šefere, kura aizvadītajā sezonā kļuva par absolūto čempioni, uzvarot visās iespējamās kategorijās (vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs). Kristīne Šefere saņēma arī balvu "Gada sasniegums 2016" par izcīnīto 9. vietu Eiropas čempionātā.

Latvijas badmintona Gada balvas pasniegšanas ceremonijā tika apbalvoti arī 2016.gada Latvijas badmintona reitinga līderi: U-11 vecuma grupā Paula Lužinska (Valmiera) un Aleksis Emiljens Kviesis (Talsi), U-13 vecuma grupā Marta Brengule (Sigulda) un Pauls Eliass Rozenvalds (Jelgava), U-15 vecuma grupā Amanda Azarova (Sigulda) un Patriks Krūze (Cēsis), U-17 grupā Una Berga (Valmiera) un Ardis Daniels Bedrītis (Sigulda).