22.01.2017 22:02

Ķekavas florbola klubi sagādā sensācijas mājas spēlēs; "Ulbroka" kļūst par līderi (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbola klubi sagādā sensācijas mājas spēlēs; "Ulbroka" kļūst par līderi (papildināta) Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola čempionāta sestdienas spēlēs par lielākajiem pārsteigumiem parūpējās divas Ķekavas komandas. Dāmu turnīra pastarītes "Ķekavas Bulldogs" pēcspēles metienu sērijā uzvarēja vicelīderes FK "NND", bet vīru turnīrā "Ķekavas" florbolisti pārspēja līdervienību "Lielvārde/FatPipe", palīdzot tabulas galvgalā izvirzīties "Triobet/Ulbrokas" vienībai.

"Ķekavas Bulldogs" florbolistes mačā pret FK "NND" trešās trešdaļas sākumā bija nonākušas zaudētājās 1:3, taču guva trīs vārtus pēc kārtas un 69 sekundes līdz pamatlaika beigām izvirzījās vadībā. Minimālo pārsvaru nosargāt gan neizdevās, taču pēcspēles metienus sēriju "buldodzes" vinnēja 2:0 un visu spēli 5:4. Ar trim precīziem metieniem izcēlās čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Inga Ametere, bet Līga Vancāne trīsreiz rezultatīvi asistēja.


Vēl pārsteidzošāku panākumu sestdien turpat Ķekavas sporta klubā sagādāja "Elvi" līgas priekšpēdējā vietā esošā "Ķekavas" vīru komanda. Līdzīgi kā novadnieces, laukuma saimnieki cīņā pret čempionāta līderiem "Lielvārdi/FatPipe" bija iedzinējos, turklāt pat ar triju vārtu starpību (1:4, 2:5). Taču trešās trešdaļas sākumā sešu minūšu laikā pamanījās iemest četrus vārtus, izvirzījās vadībā 7:5 un, lai arī viesi divreiz samazināja starpību līdz minimumam, nosargāja uzvaru 8:7 (Aivim Barkovskim divi gūti vārti un viena rezultatīva piespēle).

Ķekavas florbolistiem šis bija tikai piektais panākums sezonā, bet lielvārdiešiem – tikai trešā neveiksme, kas toties viņiem maksāja pirmo pozīciju turnīra tabulā.

Par jaunajiem čempionāta līderiem kļuvuši "Triobet/Ulbrokas" florbolisti, kuri viesos ar 9:6 pārspēja Cēsu "Lekringu". Izšķirošie notikumi risinājās otrajā trešdaļā, kad Ulbrokas komanda nepilnu sešu minūšu laikā guva piecus vārtus un panāca izšķirošo 7:4 pārsvaru. Kristers Eglītis uzvarētāju rindās izcēlās ar trim precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm, divreiz precīzs bija Edžus Ceriņš.

Svētdien "Ķekavas" florbolisti savās mājās uzņēma Cēsu "Lekringu" un pirmos vārtus guva otrās trešdaļas vidū, kad bumbiņa jau piecas reizes bija ielidojusi viņu vārtos. Otrajam pārsteigumam divu dienu laikā spēku nepietika – 4:7. Mājinieku rindās rezultatīvākais ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli bija Klāvs Jansons.

"Elvi" līgas turnīra tabulā pēc 17 spēlēm "Triobet/Ulbrokas" komandai nu ir 43 punkti, "Lielvārdei/FatPipe" 41 punkts, bet trešajā pozīcijā esošais "Lekrings" no līderiem atpaliek jau par deviņiem punktiem. "Ķekavai" ir 14 punkti 15 spēlēs un 10. vieta 12 klubu konkurencē.

Otro spēli divu dienu laikā svētdien aizvadīja arī "Ķekavas Bulldogs" florbolistes – un vienas nedēļas nogalē teju dubultoja visā sezonā gūto punktu skaitu. Pretēji "Ķekavas" vīriem, "buldodzes" cīņā pret "Rīgas lauvām" līdz spēles vidum pašas bija panākušas 7:0 pārsvaru, tad aizspēlējās līdz 7:5, taču uzreiz pēc tam apturēja pretinieču ofensīvu ar astoto vārtu guvumu un svinēja uzvaru 8:5.

Latvijas izlases spēlētājas Inga Ametere un Līga Vancāne divatā nopelnīja deviņus rezultativitātes punktus (5+4), ar diviem precīziem metieniem kluba uzbrukuma līderēm piebalsoja Anna Mūrniece.

Dāmu virslīgas tabulā pirmo vietu saglabā "Rubene" (28 punkti 12 spēlēs), ceturtajā vietā ir FK "Ķekava" (15 p., 11 sp.), bet "Ķekavas Bulldogs" beidzot pakāpušās no pēdējās sestās vietas uz piekto (11 p., 12 sp.), par diviem punktiem apsteidzot "Rīgas lauvas".

Vienpadsmit uzvaru sērija Latvijas pirmās līgas turnīrā brīvdienās pārtrūkusi "RSU/Babīte" florbolistiem. Izbraukuma spēlē pret Kuldīgas komandu viņi divreiz atspēlēja vienu vārtu deficītu, taču pēdējās 11 minūtēs ielaida divus vārtus un piedzīvoja zaudējumu 2:4. Tabulā Babītes klubs noslīdējis uz trešo vietu (40 punktu 17 spēlēs), taču aizvadījis mazāk spēļu kā priekšā esošie Ogres un Lielvārdes florbolisti.

Latvijas otrajā līgā svētdien Ķekavā nūjas krustoja divas Pierīgas komandas – "Ķekavas Bulldogs" un Inčukalna "Coyote". Septiņas reizes rezultāts bija neizšķirts, bet pēdējo vārdu tomēr teica mājinieki ķekavieši – 8:7. Pa četriem vārtiem uzvarētājiem guva Māris Skrodis, bet viesiem – Jānis Levanovičs. Otrās līgas Centra grupas tabulā "buldogi" ir trešajā vietā, "koijoti" piektajā un Saulkrasti florbolisti septītajā vietā.

Ne mazāk aizraujošs Pierīgas derbijs tika izspēlēts Rīgas čempionātā, kur sacentās Saulkalnes un Carnikavas florbola klubi. Gūstot divus vārtus pamatlaika pēdējās divarpus minūtēs, uzvaru 9:7 svinēja Saulkalnes florbolisti. 13 komandu konkurencē šobrīd ceturtajā pozīcijā ir FK "Ikšķile", sestajā – Saulkalne un septītajā – Carnikava.

(papildināta ar svētdienas spēļu rezultātiem)