18.01.2017 21:45

LBL2 līdervienību spēlē BK "Ķekava" piedzīvo pirmo zaudējumu sezonā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL2 līdervienību spēlē BK "Ķekava" piedzīvo pirmo zaudējumu sezonā (papildināta) BK "Ķekava"

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas līdervienību spēlē trešdien basketbola klubs "Ķekava" ļoti neveiksmīgi aizvadīja pamatlaika pēdējās minūtes un divu līdz šim nezaudējušo komandu duelī pret biznesa augstskolu "Turība" piedzīvoja pirmo neveiksmi sezonā.

Trešdienas spēle BA "Turība" laukumā izvērtās līderu cienīga. Pirmajā puslaikā pārmaiņus vadībā izvirzījās abas komandas, taču nevienai vērā ņemamu pārsvaru iegūt neizdevās, un viena punkta starpība par labu ķekaviešiem (38:37) bija likumsakarīgs iznākums.

Trešajā ceturtdaļā BK "Ķekava" uzņēmās iniciatīvu un, sešu minūšu laikā nospēlējot 20:4, panāca 58:46 savā labā. Laukuma saimnieki diezgan ātri lielāko daļu deficīta dzēsa (60:56), taču četras minūtes līdz pamatlaika beigām viesi atkal panāca "plus 11" (71:60).

Gluži neticamā kārtā vairāk punktu Ķekavas basketbolisti tā arī neguva. Garām grozam aizlidoja visi deviņi pēdējie metieni, vēl arī pāris kļūdas, un "Turība" ne tikai panāca, bet pēdējā pusminūtē arī apsteidza pretiniekus – "Ķekavai" sāpīgs zaudējums 71:75.

Viesu sastāvā Niks Saknītis guva 22 punktus, un Agnis Čavars savāca 20 punktus un 15 bumbas pie groziem. Pa deviņiem punktiem pievienoja Nauris Miezis un Mārtiņš Šteinbergs.

BA "Turība" nu ir vienīgā LBL otrās divīzijas komanda, kas šosezon vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu (12-0). BK "Ķekava" bilance nu ir 11-1.

Trešdien zaudējumu mājas spēlē pret "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolu" vienību cieta arī otrā LBL2 spēlējošā Pierīgas komanda no Mārupes, kas nu noslīdējusi uz sesto vietu (8-6).

Jau pirmā puslaika vidū mārupieši bija nonākuši lielos mīnusos (12:39, pēc pirmā puslaika 24:56), un pēc pārtraukuma kaut ko glābt jau bija par vēlu – 69:91 ir viens Mārupes basketbolistu smagākajiem zaudējumiem sezonā. Roberts Žubulis guva 20 un Armands Seņkāns 15 punktus.

Turpretī LBL trešajā divīzijā spēlējošie Pierīgas klubi tika pie uzvarām otrā posma pirmajās spēlēs.

Carnikavas komandas spēlē turnīrā par 1.-8. vietu pret BJBS "Rīga"/"Pārdaugava" trešajā ceturtdaļā rezultāts vēl bija neizšķirts (48:48), bet turpinājumā carnikavieši pilnībā dominēja un guva piekto uzvaru septiņos mačos – 84:64. Teicamu spēli aizvadīja Edmunds Tukišs, kurš guva 38 punktus un izcīnīja 22 atlēkušās bumbas.

Līdzīgā kārtā turnīru par 9.-16. vietu ar panākumu sākuši Saulkrastu basketbolisti, kuri spēlē pret Rugāju sporta centra komandu pēc sīvā cīņā aizvadīta pirmā puslaika otrajā bija krietni labāki – 82:63. Rezultatīvākais mājiniekiem ar 20 punktiem bija Kristaps Skujiņš.

(papildināta ar pārējo spēļu rezultātiem)