15.01.2017 16:29

Aparjods otrais Īglsā, Priedulēna – devītā Vinterbergā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aparjods otrais Īglsā, Priedulēna – devītā Vinterbergā ekrānšāviņš no fil-luge.org

Kamēr Siguldas trasē Pasaules kausa izcīņas posmā sacentās kamaniņu sporta elite, talantīgākie jaunie kamaniņbraucēji pieredzi krāja junioru Pasaules kausa posmā Īglsas trasē Austrijā, bet skeletonisti Vinterbergā (Vācija) cīnījās par Eiropas čempionāta medaļām Pasaules kausa punktiem.

Īglsā, kur pēc pāris nedēļām norisināsies pasaules čempionāts kamaniņu sportā, pārliecinoši labākais no Latvijas jaunajiem sportistiem bija saulkrastietis Kristers Aparjods (att.). Junioru konkurencē viņš izcīnīja otro vietu, divu braucienu summā par 0,356 sekundēm piekāpjoties mājiniekam Niko Gleiršeram, bet trešās vietas ieguvēju itālieti Malleieru apsteidzot par gandrīz sekundes četrām desmitdaļām.

"Šodien nobraucu salīdzinoši labi. Otro braucienu gan nedaudz labāk izpildījuma ziņā, gan arī laiks bija ātrāks. Tomēr nav sajūta, ka varētu sev uzsist pa plecu par labi padarītu darbu," Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam atzinis Kristers.

"Varētu teikt, ka šo nedēļu veltīju kamanu testēšanai pirms sezonas nozīmīgākajiem startiem, tāpēc pirms sacensībām nācās veikt krasas izmaiņas tieši kamanu sakarā. Protams, rezultāts varēja būt labāks, bet kopumā ir labi, kā ir. Tālāk uz Eiropas čempionātu dodos ar nedaudz skaidrāku skatu uz dzīvi, bet vēl joprojām darāmā ir daudz, tikai jāturpina strādāt tālāk."

21. vietā junioru sacensībās ierindojās Edgars Karnītis no Sējas novada (+2,955 s), un arī pārējo Latvijas kamaniņbraucēju rezultāti bija visai pieticīgi.

Juniorēm astoto vietu ieņēma Elīna Ieva Vītola no Siguldas, desmito – Anda Upīte no Sējas un divpadsmito – Sigita Bērziņa no Siguldas. Divnieku ekipāžu sacensībās Gunārs Bergs (Saulkrasti) un Ralfs Vanzovičs (Sigulda) ierindojās desmitajā vietā, par vienu pozīciju apsteidzot ropažniekus Mārtiņu Botu un Robertu Plūmi. Jauniešu konkurencē 12. vietā finišēja siguldietis Gints Bērziņš un 13. vietā Lūkas Krasts no Ulbrokas, bet vienīgā Latvijas pārstāve meiteņu sacensībās Frančeska Bona no Siguldas tika diskvalificēta.

Vinterbergā, kur sestdien Eiropas čempionāta zelta un sudraba medaļas izcīnīja brāļi Dukuri, svētdien bija paredzētas Pasaules kausa ceturtā posma sacensības skeletonā dāmām. Taču pirmā braucienā laikā sākās tik stiprs sniegputenis, ka sacensībās nācās pārtraukt, un vēlāk, kad laika apstākļi uzlabojās, medaļas tika sadalītas pēc viena brauciena (nevis divu, kā ierasts) rezultātiem.

Šajos apstākļos diezgan negaidīti divas no trijām pirmajām vietām Vācijas trasē ieguva Kanādas skeletonistes Elizabete Večija un Mirela Raneva, kurām pa vidu iespraucās un Eiropas čempiones titulu izcīnīja sezonas līdere Žaklina Lēlinga no Vācijas.

Siguldiete Lelde Priedulēna savā braucienā ļoti atzīstami veica trases augšdaļu, taču lejā kamanas lāgā neslīdēja, un beigās viņai nācās samierināties ar devīto vietu Pasaules kausa posmā un septīto vietu Eiropas čempionāta ieskaitē. Uzvarētājai E. Večijai viņa braucienā zaudēja 0,79 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem Lelde ieņem astoto vietu (656 punkti). Līdere ar 829 punktiem ir Ž. Lēlinga. Nākamās sacensības skeletonistiem paredzētas 20. janvārī Sanktmoricas trasē.