15.01.2017 16:04

Ulbrokas un Babītes komandas vinnē Pierīgas florbola derbijos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas un Babītes komandas vinnē Pierīgas florbola derbijos "Triobet"/Ulbroka

Rangā augstāk esošās komandas nedēļas nogalē uzvarējušas Latvijas florbola čempionāta virslīgas un pirmās līgas spēles, kurās savā starpā tikās Pierīgas klubi. "Triobet"/Ulbrokas florbolisti sagrāva "Ķekavu", bet "RSU/Babīte" krietni sīvākā cīņā pārspēja florbola klubu "Saulkalne".

"Elvi" līgas spēlē Ķekavas sporta klubā mājiniekiem pret turnīra tabulas vicelīderiem "Triobet"/Ulbroku nebija argumentu – jau otrās trešdaļas vidū visi jautājumi par spēles iznākumu bija noņemti (0:9). Mača otro pusi mājiniekiem gan izdevās nospēlēt cienīgāk, tomēr beigās tāpat tika piedzīvots smagākais zaudējums sezonā 6:15.


"Ķekavas" labā divus vārtus guva Kristaps Laugalis, bet viesiem trīs reizes precīzs bija Juris Gribusts un pa divām reizēm – Edžus Ceriņš, Kristers Eglītis, Niks Ķuzulis un Artūrs Jurševskis.

Svētdien "Triobet"/Ulbrokas florbolisti laukumā devās vēlreiz – šoreiz savās mājās pret florbola klubu "Valmiera", kas tabulā ir vienu vietu zemāk un ieņem trešo vietu. Pirmās trešdaļas vidū ar diviem precīziem metieniem 12 sekunžu laikā mājinieki ielika pamatu uzvarai, bet trešās trešdaļas sākumā divu minūšu laikā iemeta vēl divus vārtus, tobrīd panāca izšķirošos 5:1 pārsvaru un aizvadīja cīņu līdz uzvarai 6:2. Divus vārtus mājiniekiem guva Niks Ķuzulis.

Virslīgas turnīra tabulā "Triobet"/Ulbrokas florbolisti pēc kārtējiem diviem panākumiem nostiprinājušies otrajā vietā. No līderiem "Lielvārde/FatPipe" viņi atpaliek tikai par vienu punktu, taču aizvadījuši vienu spēli vairāk. Savukārt tuvākie sekotāji atpaliek jau par 12 punktiem. "Ķekava" ir priekšpēdējā 11. vietā (11 p.).

Latvijas pirmās līgas turnīra spēlē Salaspilī tikās FK "Saulkalne" un "RSU/Babīte" komandas. Pirmajā trešdaļā rangā daudz zemāk esošie laukuma saimnieki panāca 3:1 vadību, taču turpinājumā ielaida piecus vārtus pēc kārtas. Pēdējās minūtēs, nomainot vārtsargu pret laukuma spēlētāju, Saulkalnes florbolistiem izdevās starpību samazināt līdz 4:6, tomēr brīdi vēlāk bumbiņa ielidoja tukšos vārtos – 7:4 "RSU/Babītes" labā. Pa diviem vārtiem mājinieku labā guva Ričards Bringins, bet viesiem – Rihards Dainis un Jānis Vīns.

Turnīra tabulā Babītes komanda gan zaudējusi pirmo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no FK "Ogres vilki", taču līderi aizvadījuši divas spēles vairāk. FK "Saulkalne" ieņem 11. pozīciju 13 komandu konkurencē.

Kārtējās spēles aizvadījušas arī Latvijas otrajā līgā spēlējošās Pierīgas komandas. Inčukalna "Coyote" spēlē pret FK "Jūrmala" guva pirmo divus vārtus un trīs no pēdējiem četriem, taču starp tiem ielaida sešus golus pēc kārtas un zaudēja 5:7. Ar hettriku "koijotu" rindās izcēlās Jānis Levanovičs.

"Ķekavas Bulldogs-2" florbolisti, Mārim Skrodim gūstot divus vārtus, ar 6:4 viesos pārspēja "Rockets-2" vienību, bet Saulkrastu komandai ar sešiem vārtu guvumiem bija par maz mājas spēlē pret "Mēmeles/Codes" florbolistiem – 6:10 (pa diviem precīziem metieniem Tomam Eglītem un Marekam Šaicānam).

Otrās līgas Centra grupas tabulā SK "Coyote" ir trešajā vietā, "Ķekavas Bulldogs-2" – piektajā (abiem pa 20 p.), bet Saulkrasti – septītajā vietā deviņu komandu konkurencē (9 p.).