15.01.2017 15:46

Gudramovičam un Kalniņam Siguldā otrā vieta arī sprintā; stafetē Latvija trešā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gudramovičam un Kalniņam Siguldā otrā vieta arī sprintā; stafetē Latvija trešā ekrānšāviņš no fil-luge.org; video - LugeLatvia

Latvijas kamaniņu braucēji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš atkārtojuši sestdienas panākumu un Sprinta kausa izcīņas sacensībās divnieku ekipāžām svētdien Siguldā izcīnījuši otro vietu. Pasaules kausa izcīņas sestā posma noslēgumā komandu stafetes sacensībās Latvijas sportisti izcīnīja trešo vietu.

Kā zināms, Sprinta kausā piedalās 15 labākie katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa posmā sasniegtajiem rezultātiem, veicot vienu braucienu, kurā laiku sāk fiksēt nevis startā, bet jau distancē.

Tāpat kā dienu iepriekš, savu klasi apliecināja sezonas līderi Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri finišēja pēc 30,890 sekundēm, izcīnīja pirmo vietu un arī uzvaru Sprinta kausa triju sacensību kopvērtējumā.

Sējas novada pārstāvji Gudramovičs un Kalniņš uzvarētājiem zaudēja 0,090 sekundes un izcīnīja otro vietu, trešajā atstājot pasaules čempionus Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu (0,116 s). Otrā Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ierindojās 11. vietā (0,477 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmās divas vietas saglabā abas Vācijas ekipāžas Egerts/Benekens un Vendls/Arlts – attiecīgi 855 un 673 punkti. Gudramovičs un Kalniņš pēc svētdienas sacensībām pakāpušies uz piekto pozīciju (430 p.), uz sesto nobīdot brāļus Šicus (408 p.), kuri pēc neveiksmīgā snieguma sestdien Sprinta kausa braucienam nekvalificējās.

Dāmu sprinta sacensībās uzvaru izcīnīja Tatjana Ivanova no Krievijas (30,692 s), bet abas latvietes noslēdza labāko desmitnieku – devītā bija krimuldiete Elīza Cauce (+0,409 s) un desmitā siguldiete Ulla Zirne (+0,468 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā, līdzīgi kā divniekiem, pirmās divas vietas pieder vācietēm – Natālijai Geizenbergerei (697 p.) un Tatjanai Hifnerei (635 p.). E. Cauce ir 11.vietā (287 p.) un U. Zirne 13. vietā (221 p.).


Svētdien no rīta siguldietis Inārs Kivlenieks izcīnīja sesto vietu Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā, kaut pēc pirmā brauciena bija ļoti augstajā otrajā pozīcijā. Tomēr otrajā braucienā Kivlenieks uzrādīja tikai devīto rezultātu un summā atkrita uz sesto pozīciju, kas tāpat ir pārliecinoši labākais viņa rezultāts šosezon.

Sacensībās uzvaru guva Semjons Pavļičenko no Krievijas, kurš par 0,141 sekundi apsteidza savu tautieti Romanu Repilovu, bet trešo vietu izcīnīja austrietis Volfgangs Kidls. Kivlenieks uzvarētājam summā piekāpās par 0,382 sekundēm.

Arī pārējie Latvijas sportisti nobrauca sekmīgi un iekļuva labāko piecpadsmitniekā, kvalificējoties Sprinta kausam. Septīto vietu izcīnīja siguldietis Artūrs Dārznieks, kurš pēc pirmā brauciena bija devītais, bet otrajā uzrādīja septīto labāko rezultātu. Desmito vietu guva Riks Kristens Rozītis, kurš šajā pozīcijā bija jau pēc pirmā brauciena, bet otrajā to noturēja pat ar 14. ātrāko rezultātu. Savukārt 14. vietu izcīnīja Kristaps Mauriņš.

Vēlāk notikušajās Sprinta kausa sacensībās, kurās vēl vienu uzvaru guva Krievijas kamaniņu braucēji (šoreiz pirmais bija Repilovs) mājiniekiem pozīcijas uzlabot neizdevās. A. Dārznieks bija septītais (+0,177 s), I. Kivlenieks astotais (+0,197 s), R. Rozītis divpadsmitais (+0,316 s) un K. Mauriņš četrpadsmitais (+0,413 s).

Arī Pasaules kausa kopvērtējumā pirmās divas vietas ieņem Repilovs (647 p.) un Pavļičenko (600 p.), bet labākais no latviešiem ar 236 punktiem 14. pozīcijā ir Inārs Kivlenieks.

Triju dienu maratonu Siguldā mājiniekiem tomēr izdevās noslēgt uz augstas nots. Komandu stafetes sacensībās Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties vienīgi galvenajiem favorītiem krieviem (+0,418 s) un vāciešiem, bet apsteidzot spēcīgās ASV, Austrijas, Kanādas un Itālijas izlases.

Stafetes Pasaules kausa kopvērtējumā Latvija ieņem sesto vietu (180 p.), bet pirmajā trijniekā ir Vācija (231), ASV (215) un Kanāda (210 p.).

Janvāra beigās Īglsas trasē Austrijā notiks pasaules čempionāts kamaniņu sportā.

Iepriekš:

Gudramovičs un Kalniņš otro gadu pēc kārtas Pasaules kausa posmā Siguldā izcīna sudrabu

Pasaules kausa izcīņas posms Siguldā sākas ar mājinieku uzvaru