14.01.2017 13:38

Gudramovičs un Kalniņš otro gadu pēc kārtas Pasaules kausa posmā Siguldā izcīna sudrabu

Autors  Apriņķis.lv/BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gudramovičs un Kalniņš otro gadu pēc kārtas Pasaules kausa posmā Siguldā izcīna sudrabu ekrānšāviņš no fil-luge.org; video - LugeLatvia

Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš sestdien Siguldā izcīnījuši otro vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa sestā posma sacensībās divnieku ekipāžām, atkārtojot pērnā gada panākumu. Sējas novada pārstāvji piekāpās vienīgi sezonas līderiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam no Vācijas.

Gudramovičs un Kalniņš pirms gada Siguldā pirmo reizi kāpa uz Pasaules kausa izcīņas posma goda pjedestāla. Šogad viņiem mājas trasē to izdevās paveikt vēlreiz. Abos braucienos viņi uzrādīja otro labāko rezultātu un summā Egertam un Benekenam, kuri sasniedza jaunu trases rekordu, zaudēja 0,363 sekundes.

Trešo vietu ieņēma itāļi Ludvigs Rīders/Patriks Rastners, no latviešiem atpaliekot 0,332 sekundes, lai gan pēc pirmā brauciena abas ekipāžas šķīra vien septiņas sekundes simtdaļas.

Veiksmīgas sacensības aizvadīja arī Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri pēc pirmā brauciena ieņēma 11.vietu, bet otrajā braucienā uzrādīja astoto labāko rezultātu, tadu pat vietu ieņemot arī summā. Putins un Marcinkēvičs pirmo reizi karjerā Pasaules kausa posmos tika labāko desmitniekā, uzvarētājiem zaudējot 1,162 sekundes.

Savukārt neveiksme piemeklēja siguldiešu favorītus brāļus Andri un Juri Šicus, kuri pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, tiesa, finišu tomēr sasniedzot. Latvijas duets pirmajā braucienā palika pēdējā 21. vietā starp finišējušajiem, taču līderiem zaudēja 11,603 sekundes, šķiroties no jebkādām izredzēm pacīnīties par augstu vietu.

Otrajā braucienā Šici uzrādīja 11. labāko rezultātu, taču summā palika pēdējie starp 20 ekipāžām, kuras sasniedza finišu, vēl četri dueti pēc kritieniem izstājās.

Pasaules kausa izcīņa kopvērtējumā brāļi Šici ieņem piekto vietu, bet Gudramovičs/Kalniņš pakāpušies uz astoto pozīciju. Pārliecinoši līderi ir Egerts un Benekens, kuri vinnējuši sešas no astoņām šīs sezonas sacensībām.

Sacensību 15 labākās ekipāžas svētdien varēs startēt Sprinta kausa izcīņā, kurā arī notiek cīņa par kopvērtējuma punktiem, bet Šiciem šīs sacīkstes ies secen.

Vēlāk dāmu sacensībās visas trīs Latvijas kamaniņu braucējas labi veica otro braucienu, ierindojoties starp desmit labākajām. Taču kļūdas pirmajā mēģinājumā liedza viņām iekļūt pirmajā desmitniekā.

Dubultuzvaru svinēja titulētās Vācijas sportistes Natālija Geizenbergere un Tatjana Hifnere. Krimuldiete Elīze Cauce, kura pirmā brauciena finišā piedzīvoja kritienu, ierindojās 11. vietā (0,698 sekundes aiz uzvarētājas) un šādu vietu ieņem arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Vienu pozīciju zemāk finišēja siguldiete Ulla Zirne (+0,701 s), bet Kendija Aparjode no Saulkrastiem ieņēma 17. vietu (+1,242 s).

Svētdien no plkst. 9.20 Pasaules kausa sacensības aizvadīs vīrieši, pēc tam sekos Sprinta kausa sacensības, kurās arī tiek pelnīti kopvērtējuma punkti, bet noslēgumā tiks aizvadīta arī komandu stafete. Līdz ar to šis Pasaules kausa posms ir unikāls, jo tā dalībnieki sadalīs maksimāli iespējamos septiņus medaļu komplektus. Sākotnēji šī etapa kalendārā stafetes nebija, tomēr tā kā sezonas trešajā posmā Vistlerā stafeti nebija iespējams aizvadīt, tā pārcelta uz Siguldu.


(papildināta ar dāmu sacensību rezultātiem)