13.01.2017 12:50

Pasaules kausa izcīņas posms Siguldā sākas ar mājinieku uzvaru (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inārs Kivlenieks Inārs Kivlenieks Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Uz pozitīvas nots mājiniekiem piektdien Siguldas trasē sācies Pasaules kausa izcīņas kārtējais posms kamaniņu sportā. Nāciju kausa izcīņā, kas ir kvalifikācija pirms Pasaules kausa pamatsacensībām, vīru konkurencē uzvaru izcīnīja siguldietis Inārs Kivlenieks.

Vienīgo braucienu viņš veica 48,910 sekundēs un tuvāko konkurentu Dāvidu Gleiršeru no Austrijas apsteidza par 0,073 sekundēm. Tiesības startēt nedēļas nogalē ieguva arī abi pārējie Latvijas kamaniņu braucēji – Artūrs Dārznieks 29 dalībnieku konkurencē ierindojās ceturtajā vietā (+0,171 s) un Kristaps Mauriņš vienpadsmitajā (+0,423 s). Vietu pamatsacensībās bez piedalīšanās kvalifikācijā jau nopelnījis Riks Kristens Rozītis.

Dāmu sacensībās labāko rezultātu uzrādīja Viktorija Demčenko no Krievijas (42,323 s). Pasaules kausam kvalificējās saulkrastiete Kendija Aparjode un siguldiete Ulla Zirne, kuras ieguva attiecīgi trešo un ceturto vietu (+0,115 un 0,121 s). Savukārt divām mazāk pieredzējušajām Latvijas kamaniņu braucējām Elīnai Žurzdiņai un Katei Keitai Fārenhorstei tas nebija pa spēkam – 17. un 24. vieta.

Labāko trijniekā mājiniekiem izdevās iekļūt arī divnieku ekipāžu sacensībās, kurās, uzvarētājiem krieviem Južakovam/Prohorovam zaudējot 0,186 sekundes, trešajā vietā ierindojās Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs. Līdz ar to sestdienas rīta sacensībās Latviju pārstāvēs trīs ekipāžas.

"Visi, kuriem bija pa spēkam tikt uz Pasaules kausa pamatsacensībām, to arī izdarīja. Taču nelielas kļūdiņas pieļāva visi, tātad rezerves, uz ko tiekties, mums ir. Jācer, ka pirmais stress šodien ir pārvarēts, un labi veiksies rīt," piektdienas sacensību rezultātus rezumēja Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis.

Jāatgādina, ka sestdien plkst. 8.40 un 9.50 Pasaules kausa posma braucienus veiks divnieku ekipāžas, bet plkst. 11.10 un 12.30 – dāmas. Svētdien plkst. 9.20 un 10.55 paredzēti braucieni vīriem, bet no plkst. 12.20 pa 15 labākajiem šī posma sportistiem (divnieki, dāmas vīri) veiks pa vienam braucienam "BMW" Sprinta kausa sacensībās. Visbeidzot plkst. 14.45 Pasaules kausa posms noslēgsies ar komandu stafetes sacensībām.

Sacensībām Siguldā pieteikušies 146 sportisti no 23 valstīm, arī gandrīz visi labākie Latvijas kamaniņu braucēji.

(papildināta ar dāmu un divnieku sacensību rezultātiem)


Iepriekš:

Pasaules kausa posmam Siguldā būs vēsturiska vērtība