09.01.2017 15:41

LJF Gada balvu pasniegšanas pasākumā sveic arī labākos Pierīgas jātniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LJF Gada balvu pasniegšanas pasākumā sveic arī labākos Pierīgas jātniekus Latvijas Jātnieku federācija

Garkalnes novada kultūras centrā "Berģi" notikušajā Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Gada balvu pasniegšanas pasākumā tika sveikti aizvadītā gada Latvijas labākie sportisti, kuru vidū liela daļa pārstāv Pierīgas novadus un sporta klubus.

LJF par īpašiem sasniegumiem sportā pirmo reizi jātniekus apbalvoja ar goda rakstiem. Tos saņēma trīs sportisti – Riodežaneiro paraolimpisko spēļu piektās vietas ieguvējs iejādē baldonietis Rihards Snikus no jāšanas sporta kluba "Telfas", ropažnieks Mareks Jedinaks, kurš ir Latvijā vienīgais paralimpiskais pajūgu braucējs un pērn piedalījās pasaules čempionātā, kā arī Anda Pavlovska, kura aizvadītajā sezonā kvalificējās pasaules čempionātam pajūgu braukšanā.

Par 2016. gada Latvijas labāko jātnieku iejādē kļuva Airisa Penele no Mārupes novada z/s "Lielceri". Pieaugušo konkurencē viņa apsteidza Terēzi Rozenbergu no Baldones novada jāšanas sporta kluba (JSK) "Mežstrazdiņi" un Agnesi Kukaini no Babītes novada JSK "Temperaments", liecina LJF preses dienesta informācija.

Iejādē amatieru grupā pirmās divas vietas ieguva Līga Ģīle no JSK "Temperaments" un Gunita Šumska-Žagata no Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi", bet jauno jātnieku un bērnu konkurencē attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma JSK "Temperaments" pārstāves Aiga Silavniece un Sintija Ģīle.

Par 2016. gada Latvijas labāko jātnieku konkūrā (šķēršļu pārvarēšanā) atzina Andi Vārnu, otro vietu ieņēma Kristaps Neretnieks, bet trešajā ierindojās Ģirts Bricis no Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux".

Jauno jātnieku grupā pirmās trīs vietas ieguva Laura Penele no z/s "Lielceri", Sintija Semeņkova no Garkalnes novada JSK "Kriķi" un baldoniete Anna Šellere no JSK "Telfas". Junioru konkurencē otrā bija ropažniece Sabīne Siliņa no JSK "Mežstrazdiņi", bērnu kategorijā attiecīgi pirmo un trešo vietu izcīnīja olainiete Emīlija Elizabete Zandere (z/s "Tīraines staļļi") un garkalniete Laura Luīze Leinerte (JSK "Mežstrazdiņi"), bet starp amatieriem labākā izrādījās Līva Dzenovska (JSK "Sport de Lux").

Par laureātiem paraolimpiskajā iejādē atzina Rihardu Sniku, Mareku Jedinaku un Vitu Miezīti ("Tīraines staļļi"). Savukārt pajūgu braukšanā LJF Gada balvas izpelnījās Ķekavas biedrības "Zelta rati" pārstāvji Zane un Eduards Krūmiņi, Anita un Zigmunds Tašiņi un Megija Sargsjane, kā arī Marejs Jedinaks un Inga Kursīte no JSK "Mežstrazdiņi" un Inese Tītmane un Anita Tašiņa no Krimuldas novada JSK "Viktorija".

Īpašu balvu par aktīvu darbību sacensību organizēšanā Inčukalnā LJF pasniedza Ilonai Beirotei. Savukārt par mūža ieguldījumu jāšanas sporta attīstībā tika sumināts Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs.