09.01.2017 13:04

Ulbrokas un Ķekavas florbolisti pretendē uz vietu junioru izlasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas un Ķekavas florbolisti pretendē uz vietu junioru izlasē Latvijas Florbola savienība

Gatavojoties maijā paredzētajam pasaules U-19 florbola čempionātam, Latvijas junioru izlases kandidāti nedēļas nogalē aizvadījuši trīs pārbaudes spēles ar Somijas klubu komandām. Uz vietu valstsvienībā pretendē pa četriem florbola kluba "Ķekava" un "Triobet"/Ulbrokas komandas spēlētājiem.

Visās trijās spēlēs Latvijas jaunie florbolisti bija spiesti atzīt somu pārākumu – 7:9 pret "Lohjan Salibandy", 4:8 pret Turku "TPS" un 3:7 pret "Kirkkonummi Rangers" komandu. Divreiz komandas arī sacentās pēcspēles metienu izpildē, un vienā gadījumā latviešiem izdevās gūt uzvaru.

Aizvadītajos mačos ar vienu vārtu guvumu un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās "Triobet"/Ulbrokas florbolisti Kristers Eglītis un Kārlis Jānis Petrovskis, kā arī Renāts Degins no "Ķekavas". Vienus vārtus guva ķekavietis Everts Emīls Gertsons, bet ulbrokietis Reino Ješēvics vienreiz rezultatīvi asistēja, liecina Latvijas Florbola savienības informācija.

Līdz ar viņiem Latvijas junioru izlases kandidātu skaitā bija arī Ulvis Mētra ("Triobet"/Ulbroka) Klāvs Jansons un Ralfs Orste ("Ķekava"). Bet rezultatīvākais ar četriem precīziem metieniem aizvadītajās spēlēs bija "Ķekavas Bulldogs" kluba audzēknis Klāvs Ozoliņš, kurš šosezon spēlē Somijas klubā "SC Classic".

Tiesa, kā iepriekš norādījis Latvijas junioru izlases treneris Ainārs Juškēvičs, Latvijas junioru izlases kandidātu loks ir plašāks nekā tie 22 florbolisti, kas piedalījās spēlēs Somijā. Tāpēc turpmāk komandas sastāvā iespējamas izmaiņas.

Pasaules čempionāts florbolā U-19 izlasēm notiks no 3. līdz 7. maijam Zviedrijas pilsētā Vekšē. Latvijas junioru izlase spēlēs A divīzijas B grupā, kur tās pretinieki būs vienaudži no Šveices, Čehijas un Polijas.