09.01.2017 11:42

Siguldiete Romanova joprojām nepārspēta Apvienotajā badmintona līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiete Romanova joprojām nepārspēta Apvienotajā badmintona līgā Siguldas badmintona klubs

Latvijas Apvienotās badmintona līgas ceturtajā posmā Inčukalna sporta kompleksā uzvaru sēriju turpināja Siguldas badmintona kluba pārstāve Jekaterina Romanova. Tāpat kā trijos iepriekšējos posmos, viņa palika nepārspēta gan vienspēlēs, gan abos dubultspēļu turnīros.

Dāmu vienspēļu turnīra finālā trešo reizi šosezon tikās siguldietes J. Romanova un Liāna Lenceviča, un arī šoreiz pārāka bija mazliet pieredzējušākā Jekaterina – 21:13, 21:15. Spēlē par trešo vietu Grieta Jermacane no sporta kluba "Saulrīti" pārspēja Diānu Stogniju no RTU/LIPS/Baloži komandas.


Dubultspēļu finālā Lenceviča un Romanova triju setu cīņā ar 21:15, 17:21, 21:13 pārspēja G. Jermacani un Anitu Švalbi, bet mačā par trešo vietu Anna Pumpure no badmintona kluba "Rīga" pārī ar D. Stogniju uzvarēja siguldieti Amandu Azarovu un rīdzinieci Inesi Preinbergu.

Trešo uzvaru Jekaterina Romanova svinēja kopā ar Gunti Lavrinoviču jaukto dubultspēļu turnīrā, kura finālā ar 21:16, 21:14 pieveica savus novadniekus Teodoru Kerimovu un Liānu Lenceviču. Trešā vieta Mārtiņam Kažemakam no Baložiem un Anitai Švalbei no BK "Rīga".

Vēl vienu uzvaru Siguldas badmintonisti guva vīru dubultspēļu turnīrā. Finālā T.Kerimovs un G. Lavrinovičs ar 21:8, 21:14 pārliecinoši apspēlēja Paulu Gurecki no Siguldas un Ediju Līviņu no Rīgas, bet spēlē par trešo vietu Siguldas badmintona kluba duets Ardis Daniels Bedrītis un Jānis Norvelis trijos setos bija pārāks pār Aigaru Bedrīti (Valmieras BK/Siguldas BK) un Mārtiņu Kažemaku (Baloži).

Vienīgais elites grupas turnīrs, kurā Siguldas badmintona klubs palika bez uzvaras, atkal bija vīru vienspēles, kuru finālā divu rīdzinieku duelī Reinis Krauklis pieveica Reini Šeferu 21:15, 21:8. Labākais no siguldiešiem bija Guntis Lavrinovičs, kurš cīņa par trešo vietu ar 21:15, 21:10 uzvarēja Uģi Briedi no RTU/LIPS/Baloži komandas.

Toties divas pirmās vietas Siguldas badmintonisti guva gados jaunāko un mazāk pieredzējušo spēlētāju turnīros. B grupā meitenēm pirmās trīs vietas izcīnīja Arta Priedniece, Diāna Aleksejeva un Marta Brengule, ceturtajā atstājot mājinieci Ievu Gailīti no Inčukalna sporta kluba. B grupā puišiem pirmo vietu izcīnīja Patriks Krūze no Siguldas, bet C grupas finālā Alens Zandovskis piekāpās Jānis Grīnbergam no badmintona kluba "Alberta".

Līdz Latvijas Apvienotās badmintona līgas sezonas noslēgumam atlikuši divi posmi Siguldā – 4. un 5. martā, kā arī 22. un 23. aprīlī. Līdz tiem gan sacensību kalendārā ir vēl vairāki turnīri, ieskaitot Latvijas čempionātu, kas 4. un 5. februārī notiks Talsos.