06.01.2017 17:17

Latvijas kamaniņu braucēji Eiropas čempionātu noslēdz ar bronzu stafetē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucēji Eiropas čempionātu noslēdz ar bronzu stafetē ekrānšāviņš no fil-luge.org

Latvijas kamaniņu braucēji ceturtajā Eiropas čempionātā pēc kārtas izcīnījuši medaļas komandu stafetes sacensībās. Pasaules kausa izcīņas posmā Kēnigzē trasē Vācijā viņi gan ierindojās piektajā vietā, taču, Eiropas valstu vērtējumā Latvija bija trešā aiz Vācijas un Austrijas.

Kā zināms, pērnā gada Eiropas čempionātā Latvijas kamaniņu braucēji komandu stafetē izcīnīja sudraba medaļas un bija godalgām tikuši arī divos iepriekšējos čempionātos (sudrabs 2014. gadā un bronzas 2015. gadā). Šoreiz Elīza Cauce, Artūrs Dārznieks, Andris Šics un Juris Šics palaida priekšā četras komandas – Vāciju, ASV, Austriju un Kanādu. Uzvarētājiem vāciešiem latvieši zaudēja 1,638 sekundes, bet no Eiropas vicečempioniem austriešiem atpalika par 0,369 sekundēm. Pavisam startēja 15 valstu izlases.


Pirms stafetes notika individuālās sacensībās vīriem. Pirmajā braucienā visi trīs Latvijas kamaniņu braucēji ierindojās otrā desmitnieka sākumā – Riks Kristens Rozītis bija vienpadsmitais (0,462 sekundes aiz Semjona Pavļičenko no Krievijas), Artūrs Dārznieks divpadsmitais (+0,475 s) un Inārs Kivlenieks četrpadsmitais (+0,543 s).

Ielauzties pirmajā desmitā Pasaules kausa posma vērtējumā siguldiešiem tomēr neizdevās. Ar vēl vienu stabilu braucienu (desmitais laiks) Dārznieks apsteidza Rozīti un finišēja 11. vietā 1,028 sekundes aiz uzvarētāja S. Pavļičenko. Rozītim 12. rezultāts otrajā braucienā un 12. vieta arī summā (+1,060 s).

Savukārt Kivleniekam otrais mēģinājums sanāca pavisam neveiksmīgs, un viņš summā atkrita uz 24. vietu 32 dalībnieku konkurencē (+1,759 s). Tiesa, Inārs saglabā augstāko (17.) vietu no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa kopvērtējumā – 144 punkti (līderim Romanam Repilovam no Krievijas ir 462 punkti).

Eiropas čempionāta ieskaitē Latvijas kamaniņu braucēji ieguva attiecīgi 10., 11. un 20. vietu.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms norisināsies no 13. līdz 15. janvārim Siguldā.

Iepriekš:

Brāļi Šici Eiropas čempionātā ieņem piekto vietu, Elīza Cauce – sesto