05.01.2017 17:15

Brāļi Šici Eiropas čempionātā ieņem piekto vietu, Elīza Cauce – sesto

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici Eiropas čempionātā ieņem piekto vietu, Elīza Cauce – sesto ekrānšāviņš no fil-luge.org

Siguldieši Andris un Juris Šici ceturtdien ierindojušies piektajā vietā divnieku ekipāžu sacensībās Eiropas čempionātā kamaniņu sportā Kēnigzē trasē Vācijā. Pasaules kausa izcīņas piektā posma vērtējumā brāļiem Šiciem sestā vieta. Dāmu konkurencē attiecīgi sesto un septīto vietu ieņēma krimuldiete Elīza Cauce.

Trīs pirmās vietas Kēnigzē izcīnīja mājinieki vācieši ar titulētajiem Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu priekšgalā. Šici pirmajā braucienā sasniedza devīto rezultātu, toties otrajā bija ceturtie ātrākie, pakāpjoties par trim pozīcijām. Uzvarētājiem divu braucienu summā Andris un Juris zaudēja 1,323 sekundes. Siguldiešus apsteidza arī pa vienam Austrijas un Kanādas duetam.


Neveiksmīgas sacensības izvērtās otrai labākajai Latvijas ekipāžai – Sējas novada pārstāvjiem Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam. Pirmajā braucienā viņi uzrādīja ceturto labāko rezultātu aiz trim Vācijas ekipāžām un saglabāja izredzes uz godalgām, taču otrajā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Trešais Latvijas divnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ar 15. un 13. laiku atsevišķos braucienos Pasaules kausa posma ieskaitē ierindojās 14. vietā 2,348 sekundes aiz Vendla/Arlta, bet Eiropas čempionāta vērtējumā ieņēma 11. pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms Siguldas posma brāļi Šici saglabā piekto vietu (387 punkti), bet Gudramovičs un Kalniņš noslīdēja uz devīto (260 p.). Līderi ar 655 punktiem ir Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas.

Jau divnieku sacensību laikā visai stipri sniga, apgrūtinot sportistiem apstākļus trasē. Taču vēlāk dāmu sacensību otrā brauciena laikā spēcīgais sniegputenis padarīja braucienus neiespējamus, sacensības tika pārtrauktas un vietas tika sadalītas pēc pirmā brauciena rezultātiem.

Elīza Cauce, kura dienu iepriekš ieguva otro vietu kvalifikācijā jeb Nāciju kausa izcīņā (att. pirmā no kreisās), uzrādīja septīto labāko rezultātu, nepilnas 0,6 sekundes zaudējot nu jau trīskārtējai Eiropas čempionei Natālijai Geizenbergerei no Vācijas. Ātrākas par Elīzu bija divas Vācijas kamaniņbraucējas un pa vienai Krievijas, Šveices, Austrijas un Kanādas sportistei.

Siguldiete Ulla Zirne vienīgo braucienu veica neveiksmīgi un Pasaules kausa posma ieskaitē palika priekšpēdējā 23. vietā.

Piektdien plkst. 12.30 Kēnigzē paredzēts pirmais brauciens vīru sacensībās, kurās dalībnieku skaitā būs siguldieši Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis, bet plkst. 16.10 komandu stafetes sacensības. Kvalificēties Pasaules kausa pamatsacensībām nespēja Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Kristaps Mauriņš.

Kā zināms, Pasaules kausa izcīņas sestais posms norisināsies nākamās nedēļas nogalē Siguldā.