03.01.2017 14:46

Ķekavas un Carnikavas basketbolisti izpelnījušies LBL Mēneša spēlētāja titulus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nauris Miezis Nauris Miezis BK "Ķekava"

Par Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas mēnes labāko spēlētāju decembrī atzīts basketbola kluba "Ķekava" aizsargs Nauris Miezis. Savukārt LBL trešajā divīzijā šādu pat atzinību izpelnījies Carnikavas komandas spēlētājs Jānis Ābols.

26 gadus vecais Nauris Miezis decembrī savai komandai palīdzēja uzvarēt visās četrās spēlēs. Vidēji mačā viņš laukumā pavadīja nepilnu 31 minūti, guva 25,3 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas, izdarīja 4,8 rezultatīvas piespēles, pārķēra 3,8 pretinieku piespēles un nopelnīja vidējo lietderības koeficientu 25.

Jāatgādina, ka oktobrī par LBL2 Mēneša spēlētāju atzina citu BK "Ķekava" basketbolistu Agni Čavaru.


Ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs BK "Ķekava" ir LBL2 turnīra līderi, bez zaudējumiem pagaidām spēlē arī biznesa augstskolas "Turība" komanda (8-0). "Jā, pagaidām viss ir kārtībā – prieks par komandas spēli. Taču galvenās cīņas vēl priekšā, nedrīkstam atslābināties. Pirmā savstarpējā spēle ar "Turību" būs īpašs izaicinājums, bet nedrīkstam nenovērtēt arī citus pretiniekus," intervija basket.lv izteicās Nauris Miezis.

"Pa dienu strādāju kā pārdošanas aģents, vakarā basketbols. Četras piecas reizes nedēļā treniņi plus spēles. Gatavojamies nopietni – skautings, videoseansi... Basketbola klubs "Ķekava" ir ilgtermiņa projekts," apgalvo LBL2 Mēneša spēlētājs, kurš pats ir ķekavietis un, kā izteicies, ar vislielāko prieku piekritis pārstāvēt dzimto vietu, kad no komandas veidotājiem saņēmis šādu piedāvājumu.

Tostarp LBL trešās divīzijas labākā spēlētāja godā ir 26 gadus vecais Carnikavas komandas uzbrucējs Jānis Ābols, kurš decembrī savai komandai palīdzēja uzvarēt divās spēlēs, vidēji mačā laukumā pavadīja nepilnas 34 minūtes, guva 20 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, izdarīja 4 rezultatīvas piespēles, pārķēra 2 piespēles un nopelnīja vidējo lietderības koeficientu 29.

Ar 10 uzvarām 13 spēlēs carnikavieši šobrīd ir LBL3 B apakšgrupas līderi. Carnikavas komandas treneris Arnis Krištopāns: "Carnikavas komandā spēlē vīri, kas pa dienu strādā un kuriem basketbols ir nopietns hobijs. Sportiskais aspekts – uzvaras – nav absolūta prioritāte, taču basketbola laukumā jau vienmēr gribas uzvarēt. Paldies novada pašvaldībai, kas atbalsta ar sporta zāli, inventāru un transportu, lai varam izbraukāt tālos maršrutus. Dažus gadus medaļas mums izslīdēja no rokām – šogad tām jābūt!"