12.01.2017 15:23

Pasaules kausa posmam Siguldā būs vēsturiska vērtība

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pasaules kausa posmam Siguldā būs vēsturiska vērtība arhīvs

Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensības kamaniņu sportā, kas piektdien sākas Siguldas trasē, visticamāk, ieies sporta veida vēsturē. Pirmo reizi divu dienu laikā pasaules labākie kamaniņu braucēji sacentīsies visās septiņās disciplīnās – individuālajās sacensībās un sprintā vīriem, dāmām un divniekiem, kā arī komandu stafetē.

Laika apstākļu dēļ Pasaules kausa trešais posms decembra vidū Vistlerā (Kanāda) aizritēja pēc saīsinātas programmas – nenotika iepriekš plānotās komandu stafetes sacensības. Tāpēc Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) nolēma, ka aizraujošās komandu cīņas papildinās Siguldas posma sacensību programmu, kaut iepriekš tajās nebija paredzētas. Tas nozīmē, ka 14. un 15. janvārī Siguldas trasē būs iespēja vērot maksimālo kamaniņu sporta sacensību programmu.

Sacensību sākums paredzēts piektdien plkst. 9.30, kad rangā zemāk esošie sportisti kvalifikācijā jeb Nāciju kausā cīnīsies par tiesībām startēt pamatsacensībās. Sestdien plkst. 8.40 un 9.50 braucienus veiks divnieku ekipāžas, bet plkst. 11.10 un 12.30 – dāmas. Svētdien plkst. 9.20 un 10.55 paredzēti braucieni vīriem, bet no plkst. 12.20 pa 15 labākajiem šī posma sportistiem (divnieki, dāmas vīri) veiks pa vienam braucienam "BMW" Sprinta kausa sacensībās. Visbeidzot plkst. 14.45 Pasaules kausa posms noslēgsies ar komandu stafetes sacensībām.

Pasaules kausa posmam Siguldā pieteikušies 146 sportisti no 23 valstīm, protams, arī gandrīz visi labākie Latvijas kamaniņu braucēji. Divnieku sacensībās mājiniekus pārstāvēs trīs ekipāžas – Andris Šics un Juris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kā arī Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs. Dāmu konkurencē mājas priekšrocības centīsies izmantot Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Elīna Žurzdiņa, Kate Keita Fārenhorste un Zelma Bite, bet vīru sacensībās – Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš. Visai mājinieki, izņemot Cauci, Rozīti, Šicus un Gudramoviču/Kalniņu, par tiesībām startēt pamatsacensībās cīnīsies jau piektdien Nāciju kausā.

"Pagaidām treniņos veicas dažādi, jo pie tik ātra un kvalitatīvi sagatavota ledus šogad nav braukts. Trasē ir dažas vietas, pie kuru izbraukšanas mums vēl ir jāpiestrādā," ceturtdien preses konferencē izteicās Latvijas izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis. "Šī sezona mums nav bijusi tik veiksmīga, kā varējām vēlēties, tāpēc novēlu, lai Siguldā katrs sportists nobrauc savas labākās sacensības un lai ar pacilājošu sajūtu varam doties uz pasaules čempionātu."

Sacensību starplaikos Siguldā paredzēti pasākumi bērniem, dažādas atrakcijas un loterijas. Siguldas trases starta estakādē varēs izmēģināt īstās sporta ragavas gan bērni, gan pieaugušie, turpat netālu darbosies "Lattelecom" atpūtas istaba bērniem, kurā varēs skatīties multiplikācijas filmas un radoši darboties. Savukārt fanu teltī, kas atradīsies uz lielā laukuma, būs iekārtota "Lego" radošā zona, kurā bērni varēs būvēt kamaniņas no lego, bet pieaugušie apskatīt "Suunto" pulksteņu prezentāciju.

14. janvārī trases finiša zonā uzstāsies Valters Frīdenbergs un "Coco Orchestra", 15. janvārī skatītājus priecēs grupa "Very Cool people". Pasākuma ietvaros tiks organizētas loterijas, atrakcijas un citas izklaides. Ieeja – bez maksas.