30.12.2016 17:49

Ķekavā sadalītas Jauniešu gada balvas sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā sadalītas Jauniešu gada balvas sportā Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas sporta klubā norisinājās Jauniešu gada balvas 2016 svinīgā ceremonija, kuras laikā tika pasniegti 18 apbalvojumi deviņās nominācijās un paziņoti 2016. gada novada populārākie sportisti, komanda un sporta veids.

Gada izskaņā Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra pulcēja novada sporta dzīves veidotājus un atbalstītājus, lai par izciliem sasniegumiem apbalvotu Ķekavas novada labākos sportistus, trenerus un komandas. Kā pavēstīja novada domes Sabiedrisko attiecību daļā, šogad Vērtēšanas komisija kopumā izskatīja 78 pieteikumus, apbalvošanai izvirzot 18 jauniešu gada balvas laureātus.


Nominācijā "2016.gada panākums sportā jaunietēm individuālajā sporta veidā" balvas saņēma daudzkārtējā Latvijas čempionāta vieglatlētikā zelta medaļniece un starptautisku sacensību uzvarētāja Patrīcija Cīrule, kā arī Latvijas un Baltijas čempiones – karatiste Jeļizaveta Kiseļova un burātāja Dārta Cīrule.

Jauniešu individuālo sporta veidu nominācijā 2016.gada panākuma balvu saņēma Latvijas čempions boksā un kikboksā Mārcis Grundulis, divkārtējs Latvijas džudo meistarsacīkšu uzvarētājs un Latvijas čempionāta sudraba medaļas ieguvējs Aleksandrs Stoma, Latvijas un Baltijas čempionāta uzvarētājs vindsērfingā Matīss Punte, kā arī Juris Plūme – Latvijas junioru čempions skvošā un bronzas medaļnieks Baltijā.

Nominācijā "2016.gada panākums sportā jaunietēm komandu sporta veidos" balvu ieguva florboliste Elīna Jeige, kura tika atzīta par sezonas labāko vārtsardzi, iekļauta Latvijas izlasē un maijā pārstāvēja Latviju pasaules čempionātā Kanādā. Savukārt Latvijas vicečempions regbijā Toms Ārends un Latvijas basketbola čempionāta bronzas medaļnieks Roberts Dauburs saņēma 2016. gada jauniešu komandu sporta veidu panākumu balvas.

Tomasa Šaicāna aizvadītās sezonas rezultāti – zelts Lietuvas junioru čempionātā, izcīnītā otrā vieta Latvijas junioru čempionātā motokrosā un Latvijas kausa kopvērtējumā – tika atzīti par augstāko panākumu tehnisko sporta veidu kategorijā.

Florbola klubs "Ķekavas Bulldogs" varēja lepoties ar divām Jauniešu gada balvām sportā – aizejošā gada komandas panākuma balva tika pasniegta gan "Ķekavas Bulldogs" meiteņu U-18 vecuma grupas komandai, kas izcīnīja Latvijas čempionu titulu, gan U-11 zēnu komandai par otro vietu Latvijas čempionātā florbolā. Komandu panākumu balvu saņēma arī Baložu velodrošības komanda – Latvijas skolu sacensību un Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensību laureāti.

Nominācijā "Uzlecošā zvaigzne 2016" apbalvojumu saņēma divi jaunie censoņi – daudzsološais burātājs Bruno Spigēns, kurš tiek atzīts par visstraujāk progresējušo sava sporta veida pārstāvi novadā, un peldētāja Elīza Kauliņa, kas ar sev raksturīgo neatlaidību ir izcīnījusi deviņas godalgotas vietas individuālajās peldēšanas disciplīnās.

Pateicībā par iedvesmu un neatlaidīgo darbu jauno talantu attīstībā Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra pasniedza arī Labākā jauniešu trenera balvu. Šajā gadā to saņēma vindsērfinga treneri Māris Minkevics un Raitis Škutāns.

Ķekavas novada iedzīvotāji piedalījās jauno sportistu apbalvošanā, ne vien piesakot pretendentus, bet arī izmantojot iespēju elektroniski nobalsot par tīkamāko sporta veidu, savu favorītu individuālajā un komandu sporta veidā. Par 2016. gada populārākajiem sportistiem kļuva peldētāji Mārcis Videnieks un Melānija Pulle, peldēšanai kļūstot arī par populārāko sporta veidu novadā. Savukārt populārākās komandas tituls tika piešķirts futbola kluba "Auda" jauniešu (2009. g.dz.) komandai.

Vairāk pasākuma foto skatīt šeit.

Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra arī atgādina, ka līdz 3. janvārim novada pašvaldībā vai Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrā var iesniegt pretendentu pieteikumus gadskārtējam pasākumam "Ķekavas novada sporta laureāts 2016", kurā noskaidros novada labākos sportistus, trenerus un sporta komandas, apzinās Ķekavas novadā pārstāvēto sporta veidu izcilākos panākumus 2016. gadā, kā arī apbalvos labākos Ķekavas novada sportistus, trenerus, reģistrētās sporta organizācijas, komandas un atbalstītājus, kuri veicinājuši sporta attīstību novadā. Laureātu apbalvošana notiks 20. janvārī.