30.12.2016 07:40

Ķekavas basketbolisti gadu pabeidz neuzvarēti un kā līderi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti gadu pabeidz neuzvarēti un kā līderi BK "Ķekava"

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas šāgada pēdējā spēlē ceturtdien Ķekavas sporta klubā laukuma saimnieki ar 35 punktu pārsvaru pieveica Rīgas Stradiņa universitātes basketbolistus, uzvaru sēriju pagarināja līdz 15 spēlēm un Jauno gadu sagaidīs kā turnīra līderi.

Pats cīņas sākums BK "Ķekava" basketbolistiem īsti neizdevās, taču dažu minūšu laikā viņi no 1:5 panāca 11:5 un vēl pirmajā ceturtdaļā pārsvaru palielināja līdz 25:10. Pirmā puslaika otrajā pusē starpība turpināja palielināties, un atpūtā ķekavieši devās, kad rezultāts bija 54:28 (54 punkti ir vairāk nekā divas dienas iepriekš Mārupes sporta centra komanda guva visā spēlē).

Pēc pārtraukuma spēlē būtiski pavērsieni vairs nenotika. Ķekavas basketbolisti pārsvarā turējās 25–30 punktu attālumā, nedodot RSU studentiem izredzes atspēlēties. Dažas sekundes pirms pamatlaika beigām Nauris Miezis ar precīzu tālmetienu uz tablo iededza simtnieku – 100:65.

No spēlei pieteiktajiem divpadsmit Ķekavas komandas basketbolistiem pie punktiem tika vienpadsmit. Visvairāk guva pamatsastāva vīri Nauris Miezis (26), Niks Saknītis (18), Mārtiņš Šteinbergs (11; att.) un Modris Gundegs (10).

LBL2 turnīrā par 1.-12. vietu BK "Ķekava" ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs ir līderi. Bez zaudējumiem pagaidām cīnās arī biznesa augstskolas "Turība" basketbolisti, kuriem ir astoņi panākumi, bet Mārupes komandai ir piecas uzvaras desmit spēlēs un sestā pozīcija.

LBL otrās divīzijas turnīrs atsāksies 4. janvārī.