28.12.2016 16:51

Latvijas kauss tiek Kivleniekam, Caucei un Gudramovičam / Kalniņam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Cīņā par Latvijas kausu Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divu braucienu summā apsteidza Andri un Juri Šicus Cīņā par Latvijas kausu Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divu braucienu summā apsteidza Andri un Juri Šicus ekrānšāviņš no fil-luge.org

Par Latvijas kausa ieguvējiem kamaniņu sportā trešdien Siguldas trasē notikušajās sacensības pieaugušo konkurencē kļuva siguldietis Inārs Kivlenieks, krimuldiete Elīza Cauce un Sējas novada pārstāvji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Laureātu vidū bija arī Saulkrastu, Ropažu un Stopiņu novadu sportisti.

Sacensībās pieaugušo konkurencē un trijās vecuma grupās jauniešiem kopumā piedalījās 55 sportisti. Vīriem visai pārliecinošu uzvaru izcīnīja Inārs Kivlenieks (1:36,953), kurš abos braucienos uzrādīja labākos laikus. Summā tuvāko sekotāju siguldieti Riku Kristenu Rozīti viņš apsteidza par 0,246 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēju Artūru Dārznieku – par 0,314 sekundēm, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

I. Kivlenieks atzinis, ka sajūtas ir labas, laiki un ātrums arī uzlabojas: "Vēl jāpiestrādā pie braukšanas tehnikas, jo mačos jūtos par daudz sasprindzis, un tiek pieļautas nevajadzīgas kļūdas. Nav lielas, bet zinu, kas ir jālabo, lai nebūtu vispār. Jāstrādā tālāk, un būs vēl labāk."

Starp junioriem pārliecinoši labākais bija saulkrastietis Kristers Aparjods (1:37,563), tuvāko sekotāju Edgaru Karnīti no Sējas apsteidzot par 2,638 sekundēm un trešās vietas ieguvēju Lukasu Krastu no Stopiņiem – par 3,009 sekundēm.


Dāmu konkurencē Latvijas kausu izcīnīja Elīza Cauce (1:25,195), kaut arī pēc pirmā brauciena par līderi bija kļuvusi Kendija Aparjode no Saulkrastiem. Summā krimuldiete viņu pārspēja par 0,168 sekundēm. Trešo vietu ieguva labākā no juniorēm siguldiete Elīna Vītola, bet Ulla Zirne, kura pēc pirmā brauciena ieņēma trešo vietu, otrajā piedzīvoja kritienu un nefinišēja. Starp juniorēm nākamās divas vietas aiz E. Vītolas ieņēma Anda Upīte no Sējas un Sigita Bērziņa no Siguldas.

K. Aparjode: "Pēc pirmā brauciena nedomāju, ka būšu labākā, jo bija mazas kļūdiņas, kuras cerēju otrajā izlabot. Taču galīgi neizdevās starts un augšējās virāžas. Protams, stress bija, man pat pirms Pasaules kausa nav bijis tik liels satraukums! Bet kopumā esmu priecīga un ar pozitīvu noskaņojumu gatava doties uz Eiropas čempionātu."

Divvietīgo ekipāžu konkurencē sīvā cīņā par Latvijas kausa ieguvējiem kļuva Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (1:24,459). Divu braucienu summā viņi par 0,027 sekundēm apsteidza Andri un Juri Šicus. Trešā vieta Kristena Putina/Imanta Marcinkēviča duetam (+1,076 s). Junioru duelī labākie izrādījās Gunārs Bergs (Saulkrasti) un Ralfs Vanzovičs (Sigulda), kuri savus vienīgos konkurentus ropažniekus Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi pārspēja par 4,470 sekundēm.

Vecākajā A grupā jauniešiem piecu jauno sportistu konkurencē uzvaru izcīnīja Gints Bērziņš no Siguldas, bet nākamās divas vietas ieguva Eduards Ševics-Mikelševic no Saulkrastiem un Emīls Tupe no Stopiņu novada. Starp meitenēm pārliecinoši labāko laiku divu braucienu summā uzrādīja Līva Knēta no Ropažiem, aiz kuras ierindojās siguldietes Frančeska Bona un Elza Lūkina. Vienīgā divnieku ekipāža Emīls Tupe/Viktors Nahodkins nefinišēja.

B grupā labākais divu braucienu summā bija Kaspars Rinks no Ropažu novada, apsteidzot Valtu Pavlovu no Siguldas un rīdzinieku Fēliksu Grantiņu. Meiteņu grupā finišu sasniedza tikai divas ropažnieces – pirmā Marta Zukule, otrā Edīte Dace Lehre.

Jaunākajā C grupā puišiem pirmās trīs vietas izcīnīja Stopiņu novada pārstāvji Arkādijs Skleinovs, Vitālijs Jegorovs un Jānis Gruzdulis-Borovojs, bet divu Ropažu meiteņu duelī Selīna Zvilne pārspēja Martu Robežnieci.

Nākamās nedēļas nogalē Kēnigzē trasē Vācijā norisināsies Pasaules kausa piektais posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts. Bet nedēļu vēlāk Pasaules kausa posmu uzņems Sigulda.