27.12.2016 21:54

LBL2 finālistu cīņā Mārupes basketbolistiem uzvarai pietiek ar 53 punktiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL2 finālistu cīņā Mārupes basketbolistiem uzvarai pietiek ar 53 punktiem arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas iepriekšējās sezonas finālistu savstarpējā spēlē Mārupes sporta centra komanda ļoti mazrezultatīvā cīņā pārspēja savus pavasara pāridarītājus un pašreizējos LBL2 čempionus basketbola klubu "Saldus".

Pirmajā puslaikā sāncenši nekādi netika galā ar problēmām uzbrukumā – mārupieši realizēja tikai 18% metienu no spēles, laukuma saimniekiem neklājās daudz labāk. Rezultātā vairāk par "acīti" abiem savākt neizdevās – pēc 20 minūtēm neizšķirts 21:21.

Pēc pārtraukuma Mārupes basketbolisti iesāka ar astoņiem punktiem pēc kārtas un trešajā ceturtdaļā vien iemeta vairāk nekā visā pirmajā puslaikā, taču uz brīdi iespēlējās arī BK "Saldus" un, paši gūstot astoņu punktus pēc kārtas, izvirzījās vadībā 45:44.

Spēles pēdējā ceturtdaļa atkal iegriezās pirmā puslaika garā. Pretinieki teju vai sacentās kļūdu un neprecīzu tālmetienu skaita ziņā, viesi pamatlaika pēdējās septiņās minūtēs guva tikai piecus punktus, bet ar to izrādījās pietiekami, jo saldenieki šajā laikā iemeta tikai trīs – beigās 53:48 Mārupes komandas labā.

Vienīgais viesu vienībā, kurš realizēja vismaz pusi metienu no spēles, bija Armands Seņkāns – viņa kontā 20 punktu. Artūrs Kramiņš pievienoja vēl desmit.

Ar piecām uzvarām desmit spēlēs mārupieši turnīra tabulā ieņem sesto vietu. Līderi ir biznesa augstskolas "Turība" basketbolisti un BK "Ķekava" (pa astoņiem panākumiem astoņos mačos). Ķekavieši gadu noslēgs ceturtdien ar mājas spēli pret Rīgas Stradiņa universitātes komandu.