27.12.2016 10:50

Kamaniņu braucēji Siguldā sacentīsies par Latvijas kausiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji Siguldā sacentīsies par Latvijas kausiem arhīvs

Īso pārtraukumu starp Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā un Eiropā Latvijas kamaniņu braucēji izmantos, lai noskaidrotu labākos savā starpā un trešdien no plkst. 10 Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē cīnītos par Latvijas kausiem.

Paredzams, ka pieaugušo, junioru un jauniešu sacensībās piedalīsies vairāk nekā 60 sportistu, no kuriem lielākā daļa pārstāv Pierīgas novadus. Kā informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā, vīru konkurencē spēkiem mērosies Kristaps Mauriņš, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, bet junioriem – Kristers Aparjods, Edgars Karnītis, Tomass Leimanis, Konstantīns Buglaks un Lukass Krasts.


No sieviešu starta startēs dāmas, juniores, divvietīgās ekipāžas, junioru divvietīgās ekipāžas, kā arī vecākās A grupas jaunieši. Dāmu konkurencē par uzvaru cīnīsies Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne. Savukārt starp juniorēm par goda pjedestālu sacentīsies Anda Upīte, Sigita Bērziņa, Laima Ose, Kate Keita Fārenhoste, Elīna Zurdziņa un Elīna Ieva Vītola.

Divvietīgo vīru ekipāžās sacentīsies pieredzējušie Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kā arī mazāk pieredzējušie juniori Alekss Vanzovičs/Gunārs Bergs un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

A grupas jauniešu konkurencē no dāmu starta startēs Roberts Plūme, Gints Bērziņš, Eduards Ševics-Mikelševics, Viktors Nahodkins, Artūrs Gruzdulis-Borovojs, Emīls Tupe, kā arī Dagnis Daņilēvičs.

No dāmu starta pakājes startēs A grupas jaunietes un B grupas jaunieši. Jauniešu konkurencē Latvijas kausā piedalīsies Arina Cicjura, Līva Knēta, Frančeska Bona, Sigita Kozuliņa, Elza Lūkina un Laura Zutere. Savukārt no B grupā jauniešiem par vietu labāko trijniekā cīnīsies Kaspars Rinks, Fēlikss Grantiņš, Oskars Bondarenko, Valts Pavlovs un Martins Irbe.

No jauniešu starta startēs viena jauniešu A divvietīgā ekipāža – Emīls Tupe/Viktors Nahodkins, kā arī C grupas jaunieši un B un C grupu jaunietes.

Otrdien Siguldā kamaniņu braucēji veic treniņbraucienus, bet trešdien plkst. 10.00 sacensības sāksies ar diviem braucieniem pieaugušajiem, junioriem, divnieku ekipāžām un A grupas jauniešiem. Plkst. 11.40 sekos A grupas jaunietes un B grupas jaunieši, bet plkst. 12.30 pārējās jauniešu grupas. Apbalvošana plānota ap plkst. 14.00.