22.12.2016 22:31

Uz Siguldu aizceļo viena "Gada balva sportā 2016"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Siguldu aizceļo viena "Gada balva sportā 2016" publicitātes

Svinīgajā ceremonijā "Latvijas Gada balva sportā 2016" titulu "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos" ieguva šāgada pasaules čempioni bobslejā, pilota Oskara Melbārža četrinieks. Komandā kopā ar viņu startēja arī Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un siguldietis Jānis Strenga.

Šī bija vienīgā nominācija, kurā Siguldas un Pierīgas pārstāvis tika pie uzvaras, kaut balvu pretendentu vidū bija minēts vēl ne viens vien.

Par Latvijas šī gada labākajiem sportistiem tika nosaukti NBA kluba Ņujorkas "Knicks" basketbolists Kristaps Porziņģis un septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa. Vīru konkurencē kandidātu vidū bija arī pieckārtējais šī titula ieguvējs skeletonists Martins Dukurs un viņa brālis Tomass. Savukārt nominācijā "Labākais Latvijas treneris", apsteidzot Daini Dukuru, trešo gadu pēc kārtas uzvarēja bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Jau pieminētājā nominācijā "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos" titula pretendentu vidū bija Latvijas kamaniņu braucēju stafetes komanda, kurā brauca krimuldiete Elīza Cauce un siguldieši Inārs Kivlenieks, Andris un Juris Šici.

Pie Gada uzlecošās zvaigznes balvas tika Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēja svarcēlāja Rebeka Koha. Viena no viņas konkurentēm uz šo titulu bija skeletoniste Lelde Priedulēna no Siguldas.

Par Latvijas gada populārāko sportistu līdzjutēju aptaujā kļuva bokseris Mairis Briedis, kurš apsteidza Porziņģi un smaiļotāju Alekseju Rumjancevu. Savukārt balvu "Mūža ieguldījums Latvijas sportā" saņēma modernās pieccīņas pamatlicējs Ainārs Eglons Leja.

Balvu pretendentus izvirzīja Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, Latvijas sporta žurnālisti, sporta federācijas un citi nozares eksperti, savukārt balvu ieguvējus noteica īpaši veidota 18 ekspertu žūrijas komisija aizklātā balsojumā.