20.12.2016 21:55

LBL: Piejūras duelī Carnikava pārspēj Saulkrastus, Ķekavai grūtākā uzvara sezonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL: Piejūras duelī Carnikava pārspēj Saulkrastus, Ķekavai grūtākā uzvara sezonā BK "Ķekava"

Latvijas Basketbola līgā otrdien notika divas aizraujošas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos. Piejūras derbijā Saulkrastos grūtu uzvaru izcīnīja vieni no LBL trešās divīzijas līderiem Carnikavas basketbolisti, bet BK "Ķekava" panākumu sēriju otrajā divīzijā pagarināja līdz 14 spēlēm.

Divu LBL2 līdergrupas komandu savstarpējā spēlē "Ķekava" savās mājās uzņēma "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskolas basketbolistus. Pirmajās trijās ceturtdaļās cīņa ritēja mainīgiem panākumiem – te ķekavieši ieguva vairāk nekā 10 punktu pārsvaru (lielākais bija 41:27), te valmierieši to samazināja vai pavisam likvidēja (54:54).

Šķita, ka laukuma saimnieku iespaidīgais 14:3 izrāviens ceturtās ceturtdaļas sākumā būs izgaisinājis intrigu (80:66 sešas minūtes līdz beigām), taču BK "Ķekava" uzbrukumi pēkšņi apstājās, bet viesi pamazām starpību deldēja, līdz 23 sekundes līdz beigām bija palicis vairs tikai viens punkts. Vēl vairāk – valmieriešiem bija vēl divas iespējas gūt uzvaras grozu, taču, ķekaviešiem par laimi, abas reizes metieni bija nesekmīgi, un mājinieki svinēja grūtāko uzvaru šajā sezonā 80:79.

Galvenie panākuma kaldinātāji "Ķekavas" rindās bija Nauris Miezis (32 punkti, 10 atlēkušās bumbas, 6 rezultatīvas piespēles), Niks Saknītis (24 punkti un 10 bumbas pie groziem) un Agnis Čavars (12 punkti).

LBL2 turnīrā par 1.-12. vietu ķekaviešiem ir astoņas uzvaras astoņās spēlēs un dalīta pirmā vieta ar biznesa augstskolas "Turība" komandu.


LBL3 pirmā posma priekšpēdējā kārtā savā starpā tikās abas Piejūras novadu komandas. Mājinieki saulkrastieši cīņu pret B grupas līderiem carnikaviešiem slikti sāka (2:9), taču ātri iespēlējas un pirmā puslaika vidū uz brīdi arī pārņēma vadību (24:20). Kaimiņi līdz puslaika beigām to gan atkaroja (36:34).

Otrajā puslaikā Carnikavas basketbolistiem izdevās daži nelieli izrāvieni, kas ļāva iegūt 10–12 punktu pārsvaru. Taču laukuma saimnieki viņiem tālāk aizbēgt neļāva, bet, paši guvuši deviņus punktus pēc kārtas, pusotru minūti līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu 74:74. Galotnē carnikavieši tomēr apliecināja favorītu statusu – rezultatīvi pabeidza trīs uzbrukumus pēc kārtas un svinēja uzvaru 82:75.

Saulkrastu komandas rindās rezultatīvākie bija Ģirts Duburs ar 25 un Kristaps Skujiņš ar 10 punktiem. Carnikavas sastāvā Edgars Vecums savāca 23 punktus, 6 rezultatīvas piespēles, 6 pārķertas bumbas un 5 atlēkušās bumbas, Edmunds Tukišs – 20 punktus, 8 bumbas pie groziem, 5 piespēles un 4 pārķertas piespēles, bet Robertam Bulānam 15 punktu.

Jau pirms vairākām kārtām bija kļuvis skaidrs, ka otrajā posmā Carnikavas basketbolisti (10-3) spēlēs turnīrā par 1.-8. vietu, bet saulkrastieši (2-11) – par 9.-16. vietu un divām atlikušajām vietām izslēgšanas turnīrā.

Trešdien mājas spēli pret BK "Jelgava" aizvadīs ceturtais LBL spēlējošais Pierīgas klubs no Mārupes.