11.07.2012 14:19

Novēliet Zvejniekam saulainu laiku

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Zvejnieks skrituļslaloma sacensībās Čehijā Kristaps Zvejnieks skrituļslaloma sacensībās Čehijā www.rollersports.org

Svētdien skrituļslaloma Pasaules kausa izcīņas posmā Siguldā viens no galvenajiem favorītiem būs šobrīd Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks no Mārupes.

Skrituļslalomu var uzskatīt par kalnu slēpošanas vasaras paveidu, kurā slaloma distanci dalībnieki izpilda ar skrituļslidām uz asfalta seguma. Iepriekš Latvijā ir notikuši Eiropas kausa posmi, taču Pasaules kausa posms Lorupes gravā risināsies pirmo reizi.

"Gatavošanās gan šīm sacensībām, gan iepriekšējiem Pasaules kausa posmiem Vācijā un Čehijā aizritēja, galvenokārt domājot par ziemas sezonu. Ir izdarīts liels darbs, sevišķi pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas. Čehijā izdevās sasniegt maksimālo un uzvarēt, apmierināts biju arī ar piekto vietu Vācijā. Pēdējā laikā ar brāli dzīvojam Siguldā, regulāri braucam uz trasi. Vienīgi laika apstākļi nav ideāli, pārāk bieži līst," stāsta Kristaps.

Līdz trešdienai Pasaules kausa sacensībām Lorupes gravā bija pieteikušies 54 sportisti. Par saviem galvenajiem konkurentiem Zvejnieks uzskata vāciešus un čehus. Viņi dominējuši līdzšinējos Pasaules kausa posmos, ne viens vien specializējas tieši šajā disciplīnā (nevis izmanto to kā gatavošanos ziemas sezonai), turklāt Siguldā būs labākajā sastāvā.

Uz jautājumu, vai "mājas sienas" palīdzēs svētdienas sacensībās, Kristaps atbild drīzāk noliedzoši. Par "sava laukuma" priekšrocībām runāt diez ko nenākas – reljefs un apstākļi gan esot iepazīti, taču trases veidos tiesneši no ārzemēm. Svarīgāks faktors būs laika apstākļi sacensību brīdī.

"Agrāk skrituļslalomā bija noteikums – ja sacensību vidū sāk līt, visus iepriekšējos rezultātus anulē un dalībnieki startē no sākuma. Tagad tā vairs nav. Esmu krietni smagāks par pārējiem, un sporta veida specifikas dēļ man lietus nav parocīgs. Vācijā sacensību laikā lija, un, ļoti iespējams, tieši tāpēc neizdevās uzvarēt," mārupietis it kā aicina svētdien Siguldā sev novēlēt saulainu laiku. Tiesa, karstu gan arī ne - ņemot vērā aizsargbruņas, kas jāvalkā braucienu laikā.

Sestdien Lorupes gravā notiks Internacionālā kausa izcīņa skrituļslalomā astoņās vecuma grupās, kurai pieteicies nepilns simts dalībnieku, arī no ārzemēm. Svētdien Pasaules kausa posms sāksies plkst. 10.00, starplaikā aptuveni plkst. 12.30 paredzētas "Cerību kausa" sacensības jauniešiem, bet uzvarētāju apbalvošana plānota apmēram plkst. 16.00.