19.12.2016 16:29

Foto: Par Ādažu gada labākajiem sportistiem atzīst cīkstoni, sprinteri un džudistus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Par Ādažu gada labākajiem sportistiem atzīst cīkstoni, sprinteri un džudistus Laima Jātniece

Ādažu kultūras centrā godināti 2016. gada novada labākie sportisti, sporta darbinieki un kolektīvi. Balvas, kuru ieguvējus pēc pieteikumu izvērtēšanas noteica īpaša komisija, tika pasniegtas 11 nominācijās. Gada labāko sportistu titulus ieguva cīkstonis Aleksejs Mihailovs un vieglatlēte Sindija Bukša.

Kā pavēstīja Ādažu novada pašvaldībā, uz titulu "Labākais sportists" pretendēja seši sportisti, triju finālistu vidū bija Jānis Boroduška (florbols), Uģis Circenis (makšķerēšana) un Aleksejs Mihailovs (grieķu romiešu cīņa), kurš arī kļuva par balvas ieguvēju. A. Mihailovs šogad izcīnīja trešo vietu Latvijas Olimpiādē, otro vietu Latvijas čempionātā un pirmo vietu Rīgas čempionātā.

Par Ādažu novada gada labāko sportisti atzina vienu no Latvijas labākajām sprinterēm Sindiju Bukšu. Šogad viņi izcīnīja četras pirmās vietas Latvijas Olimpiādē individuālajās distancēs un stafetēs, divas Latvijas pieaugušo un četras Latvijas junioru čempionāta zelta medaļas, kā arī piedalījās pasaules junioru čempionātā, kurā ieņēma 16. vietu 200 metru distancē. Balvai vēl bija izvirzīta orientieriste Laura Leiboma un kalnu riteņbraucēja Zanda Rutkovska.

Par labākajiem jaunajiem sportistiem atzina daudzkārtējos starptautisko turnīru laureātus džudistus Elīzu Mariju Jevstigņejevu un Andreju Rižovu, kurš turklāt šo balvu saņēma ne pirmo reizi. Nominantu skaitā bija vēl divi citi džudo pārstāvji Vineta Alksne un Jānis Edgars Štrauss, kā arī riteņbraucēja Elizabete Sofija Zeica un orientierists Uldis Upītis.

Par novada labāko komandu atzina Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas U-13 vecuma zēnu basketbola komandu, kas izcīnīja otro vietu savā vecuma grupā gan Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, gan Baltijas un Ziemeļvalstu čempionātā.

Labākā trenera tituls pienācās džudo trenerim Leonīdam Kuzņecovam, par uzlecošo zvaigzni sportā atzina talantīgo triatlonistu Ričardu Jāni Sniedzi, par gada sporta skolotāju – Jeļenu Smirnovu, bet titulu "Gada sporta atbalstītājs" izpelnījās SIA "Ādažu desu darbnīca-veikals". Par novada aktīvāko sporta klubu tika atzīta biedrība "ĀdažiVelo", bet par Gada notikumu novadā – Garkalnes ciema sporta svētki.

Pasākumā, ko kuplināja grupa "Rollmans Band" un moderno deju studijas "Mario dejotāji" un kuru vadīja Ēriks Loks, ar naudas balvām par augstvērtīgiem rezultātiem šāgada Latvijas un starptautiskajās sacensībās tika apbalvoti vairāki desmiti Ādažu novada sportistu – džudo un sambo, kā arī grieķu romiešu cīņas pārstāvji, orientieristi, vieglatlēti, BMX un moto braucēji, basketbolisti, tenisisti, stenda šāvēji, mākslas vingrotājas, peldētāji, airētāji. Tāpat atzinību par ieguldījumu Ādažu sporta attīstībā izpelnījās vietējo sporta biedrību, sporta centru un klubu pārstāvji.