17.12.2016 23:34

Latvijas kamaniņu braucējiem pirmais goda pjedestāls sezonā – Šici otrie Pārksitijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucējiem pirmais goda pjedestāls sezonā – Šici otrie Pārksitijā ekrānšāviņš no fil-luge.org

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši otro vietu divnieku ekipāžu sacensībās Pasaules kausa ceturtajā posmā Pārksitijas trasē ASV. Šī ir pirmā reize šosezon, kad Latvijas kamaniņu braucēji izcīnījuši vietu uz goda pjedestāla.

Spēcīga sniegputeņa dēļ divnieku sacensībās Pārksitijā rīkotāji bija spiesti atcelt pirmo braucienu un vietas tika sadalītas vienā braucienā. Uzvaru svinēja vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts (44,742 sekundēs), bet brāļi Šici viņiem zaudēja 0,074 sekundes un ieņēma otro vietu. Trešajā vietā ierindojās sezonas līderi Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas (+0,154 s), bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš no Sējas novada sasniedza septīto rezultātu (+0,338 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Egerts un Benekens (470 p.), Šici ir piektie (291 p.), bet Gudramovičs un Kalniņš – septītie (205 p.).

Sacensības vīriem siguldietis Riks Kristens Rozītis ieņēma 19. vietu (braucienos 20. un 15. rezultāts), bet Inārs Kivlenieks, kurš pēc 18. vietas pirmajā mēģinājumā bija 18.pozīcijā, otrajā braucienā gandrīz krita un palika 30. pozīcijā.

Pieticīgus rezultātus uzrādīja arī abas Latvijas kamaniņu braucējas – krimuldiete Elīza Cauce 24 dalībnieču konkurencē ierindojās 17. vietā (braucienos 12. un 18.v.), bet siguldiete Ulla Zirne palika 22. vietā (24., 21.v.).

Sestdien vēlu vakarā pēc Latvijas laika Pārksitijas trasē notika sprinta sacensības, kurās piedalījās Pasaules kausa posma 15 labākie individuālo sacensību dalībnieki, no latviešiem – tikai abas divnieku ekipāžas. Brāļi Šici vienīgajā braucienā ieņēma septīto vietu (0,192 sekundes aiz uzvarētājiem Egerta/Benekena), bet Gudramovičs/Kalniņš – devīto (+0,365 s).