16.12.2016 21:54

BK "Ķekava" spēlē pret Mārupes basketbolistiem pagarina uzvaru sēriju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Ķekava" spēlē pret Mārupes basketbolistiem pagarina uzvaru sēriju BK "Ķekava"

Simtprocentīgu bilanci Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā saglabā basketbola klubs "Ķekava", kas piektdien savās mājās spēlē pret Mārupes sporta centra komandu izcīnīja jau 13. uzvaru šosezon pēc kārtas.

Pierīgas klubu pirmais derbijs sākās ar līdzīgu un tāpēc jo intriģējošāku cīņu. Pirmā puslaika lielāko daļu ķekavieši bija vadībā, taču viņu pārsvars nepārsniedza sešus punktus. Vēl vairāk – sekmīgi nospēlējuši pirmā puslaika pēdējās un otrā puslaika pirmās minutes, Mārupes basketbolisti pārņēma vadību (36:33).


Šajā brīdī sekoja, kā izrādījās, izšķirošie notikumi spēlē. Pretēji iepriekšējam cīņas raksturam BK "Ķekava" basketbolisti pamanījās gūt 16 punktus pēc kārtas un iekrāja izšķirošo pārsvaru. Ceturtajā ceturtdaļā starpība sasniedza arī 17 punktus (67:50), un, lai arī mārupiešiem izdevās desmit punktus atspēlēt (67:60 divarpus minutes līdz pamatlaika beigām), galotni mājinieki aizvadīja pietiekami aukstasinīgi un guva kārtējo panākumu – 73:60.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem un 7 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Nauris Miezis, bet Agņa Čavara kontā 15 punkti un 17 atlēkušās bumbas. Niks Saknītis pievienoja 14 un Mārtiņš Šteinbergs 11 punktus. Mārupes kluba labā Artūrs Kramiņš guva 15 punktus, Armands Seņkāns 13 un Roberts Pāže 10 punktus.

LBL2 otrā posma turnīrā par 1.-12. vietu BK "Ķekava" ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs dala līderpozīcijas ar otro joprojām bez zaudējumiem spēlējošo komandu – biznesa augstskolu "Turība". Mārupes komandai ir četras uzvaras astoņās spēlēs un septītā pozīcija tabulā.

LBL trešās divīzijas spēlē piektdien viesos pret basketbola klubu "Krāslava" sakāvi 50:87 piedzīvoja Saulkrastu basketbolisti. Vēl 13. minūtē rezultāts bija neizšķirts 20:20, bet turpinājumā krāslaviešu pārsvars vienubrīd sasniedza pat 44 punktus. Ģirts Duburs viesu rindās izcēlās ar 21 punktu un 11 bumbām pie groziem.

Saulkrastiešiem šī bija desmitā neveiksme sezonas 12 spēlēs, kas, visticamāk, tiks ņemta vērā arī astoņu vājāko komandu turnīrā par atlikušajām divām ceļazīmēm LBL3 izslēgšanas turnīrā.