13.12.2016 14:52

Motoklubs "MX Ādaži" izcīnījis Latvijas motokrosa sezonas Lielo kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Motoklubs "MX Ādaži" izcīnījis Latvijas motokrosa sezonas Lielo kausu publicitātes

Sezonas vadošo motokrosa sportistu gada apbalvošanas svinīgajā ceremonijā Ādažu kultūras centrā godināti Latvijas un Baltijas čempioni, Latvijas kausa ieguvēji, vadošie klubi, kā arī veiksmīgākie Eiropas un pasaules sacensību dalībnieki. Par prestižā Lielā kausa ieguvējiem komandu konkurencē šogad kļuva mājinieki – motoklubs "MX Ādaži".

Atbilstoši nolikumam, Latvijas Lielo Kausu iegūst tas klubs, kam ir mazākā summa, skaitot kopā Latvijas motokrosa klubu čempionātā, Latvijas junioru klubu čempionātā, Latvijas kvadriciklu klubu čempionātā un Latvijas klubu kausā iegūtās vietas.

Svinīgajā ceremonijā apbalvojumus izpelnījās vairāki Pierīgas motobraucēji. Tā šāgada Eiropas čempions EMX65 klasē mārupietis Edvards Bidzāns saņēma balvu "Gada progress" kā jaunais un perspektīvais sportists. Baldonietis Māris Rupeiks tika sveikts kā Latvijas čempions blakusvāģu klasē, bet ādažnieks Leons Kozlovskis – kā čempions veterānu klasē. Viņa vadītā "MX Ādaži" komanda vēl arī ieguva trešo vietu Latvijas klubu čempionāta kopvērtējumā.

Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisijas vadītājs Aldis Baltiņš pavēstīja, ka nākamgad plānota Latvijas Kausa formāta sacensību pamatīga reorganizācija. Lielākie gaidāmie pasākumi Latvijā būs pasaules čempionāta MXGP posms motokrosā Ķegumā (6.-7. maijs); pasaules čempionāta blakusvāģiem divi posmi – Ķegumā (11. jūnijs), Stelpē (13. augustā), Eiropas čempionāta zonas posms EMX65, EMX85 un Eiropas čempionāta posms dāmām Stelpē (8.-9. jūlijā), kā arī Eiropas čempionāta posmi kvadru motokrosā Viļakā (23.jūlijā) un Stelpē (13.augusts).