09.12.2016 21:50

Piejūras novadi LBL šķiras – Carnikava pie elites, Saulkrasti pie pastarīšiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piejūras novadi LBL šķiras – Carnikava pie elites, Saulkrasti pie pastarīšiem arhīvs

Nobeigumam tuvojas Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas pirmā posma turnīri. B grupā komandām vēl atlicis aizvadīt 2–3 spēles, bet jau tagad skaidrs, ka Carnikavas basketbolisti sezonu turpinās astoņu labāko, bet Saulkrasti – astoņu vājāko komandu turnīros.

Carnikavieši divu līdervienību savstarpējā cīņā ar 78:68 viesos pārspēja sporta centra "Mēmele"/Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu. Jau pirmajā ceturtdaļā viesu pārsvars sasniedza 20 punktus (31:11), taču otrajā mājiniekiem to izdevās sadeldēt uz pusi.


Līdzīga aina bija arī pēc pārtraukuma – trešo ceturtdaļu Carnikavas komanda pabeidza ar "plus 20" (57:37), nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām bija vairs tikai 65:58, tomēr galotnē izdevās iztikt bez lielas nervozēšanas.

Jānis Ābols uzvarētāju labā guva 23 punktus, Rolands Dovgjallo – 17 un Edgars Vecums – 16 punktus. Šie trīs spēlētāji arī kopā savāca 35 atlēkušās bumbas.

Kārtējā zaudējumu piedzīvoja Saulkrastu basketbolisti, kuri viesos ar 57:88 piekāpās "Dārznieks"/Cēsu sporta skolas vienībai. Pirmo puslaiku cēsnieki pabeidza 48:26 savā labā, bet pašās beigās sasniedza arī 30 punktu starpību.

Saulkrastiešu rindās ar 15 punktiem izcēlās Armands Jakušenoks, 12 punktus guva Jānis Lāčaunieks.

B grupā Carnikavas basketbolisti ar deviņām uzvarām 12 spēlēs ir līderi un jau garantējuši vietu starp četrām labākajām komandām, kas piedalīsies otrā posma turnīrā par 1.-8. vietu. Savukārt saulkrastiešiem (2-9) turnīrā par 9.-16. vietu būs jācīnās par divām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.