06.12.2016 21:56

Ķekavas basketbolisti LBL2 starpfinišu sasniedz ar ideālu bilanci

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti LBL2 starpfinišu sasniedz ar ideālu bilanci BK "Ķekava"

Divpadsmit uzvaras divpadsmit spēlēs – ar simtprocentīgu bilanci Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas pirmo posmu pabeiguši turnīra debitanti basketbola kluba "Ķekava" spēlētāji. Otrdien pēdējā mačā viņi savās mājās pārspēja olimpiskā centra "Limbaži" komandu.

Tā kā abi sāncenši jau bija nodrošinājuši vietu starp četrām labākajām vienībām A grupā un ceļazīmi uz 12 labāko komandu turnīru otrajā posmā, šīs spēles nozīmi palielināja fakts, ka rezultāts tiks ņemts vērā arī nākamajā kārtā.

Pirmajā ceturtdaļā cīņa ritēja teju punktu punktā, taču otrās ceturtdaļas vidū BK "Ķekava" guva desmit punktus pēc kārtas un pārtraukumā devās ar 50:40 savā labā. Drīz pēc lielā pārtraukuma ķekaviešiem izdevās vēl viens pamatīgs izrāviens (17:0), un jau trešās ceturtdaļas vidū viss bija praktiski skaidrs (70:45). Beigu iznākums 98:75.

Ķekavas kluba kapteinis Agnis Čavars šoreiz izcēlās ar 23 punktiem, 8 atlēkušajām bumbām, 6 rezultatīvām piespēlēm un 3 pārķertām bumbām. 23 punktus guva arī Nauris Miezis, Edvarda Jašuks pievienoja 13 un Mārtiņš Šteinbergs 12 punktus.

BK "Ķekava" ar nevainojamu bilanci 12-0 A grupas noslēguma tabulā likumsakarīgi ieņēma pirmo vietu un otro posmu sāks ar sešām uzvarām, kas gūtas pār Jelgavas, Limbažu un Saldus komandām.

Vieni no ķekaviešu pretiniekiem būs Mārupes sporta centra basketbolisti, kuriem ir septiņas uzvaras desmit spēlēs un vēl atlikuši divi mači, pirmais no tiem – jau trešdien savā laukumā pret Līvānu komandu.